RESPECT! Militar mureșean, exemplu de profesionalism în cea mai mare Bază NATO din Afganistan! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3199 Vizualizări

RESPECT! Militar mureșean, exemplu de profesionalism în cea mai mare Bază NATO din Afganistan!

Pagina de Facebook intitulată ”Centrul de Televiziune și Film al MApN” a publicat luni, 8 ianuarie, un text scris de maiorul Bogdan Oproiu despre doi militari români considerați pivoți ai operațiunilor logistice ale Armatei României în Baza Aerienă Bagram, cea mai mare bază militară americană din Afganistan.

Unul dintre militarii care fac obiectul textului este plutonierul major Daniel Iancu, originar din Târgu-Mureș.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al textului:

”Baza Aeriană Bagram, cunoscută și ca Bagram Airfield ( aeroportul Bagram), BAF, este cea mai mare baza militară americană din Afganistan. A fost aleasă în repetate rânduri pentru vizite surpriză sau oficiale pe care președinții americani le-au făcut trupelor dislocate în acest teatru de operații (George W. Bush în 2006, Barack Obama, 2012 și Donald Trump, noiembrie 2019). Pe acest aeroport a aterizat și președintele Dwight Eisenhower, în 1959, când a vizitat Afganistanul.
În anul 2007, vice-președintele american Dick Cheney a fost vizat de un atac sinucigaș pus la cale de talibani, în timp ce vizita această bază.
Bagramul a fost și punctul de plecare al invaziei pe care Uniunea Sovietică a inițiat-o în Afganistan, în 1979. Acest conflict s-a încheiat în 1989, odată cu retragerea sovieticilor.
BAF este la 40 de kilometri de capitala Kabul, în munții Hindu Kush, la 1490 de metri înălțime.
Un contingent de 20 de polițiști militari români își desfășoară misiunea aici, la fel și un element de sprijin înaintat, parte a Elementului National de Sprijin din Kandahar.
Maistrul militar clasa a II-a Aurelian Radu și plutonierul-major Daniel Iancu sunt pivotul operațiunilor logistice românești de pe această bază aeriană care este de multe ori, nolens-volens, punct de trecere pentru a ajunge pe Kabul din alte locații din Afganistan.”

(Redacția)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE