Share

Home / Business / Cine va construi tronsonul de autostradă Târgu-Mureș – Ungheni. Disputa Strabag – Itinera Spa, la a șaptea instanță!

Cine va construi tronsonul de autostradă Târgu-Mureș – Ungheni. Disputa Strabag – Itinera Spa, la a șaptea instanță!

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat, a declarat vineri, 10 ianuarie, cu ocazia unei vizite de lucru la Centrul de Întreținere și Coordonare al Autostrăzii A3, situat la intrarea pe autostradă din zona orașului mureșean Ungheni, că speră ca într-un termen de câteva săptămâni să se anunțe numele companiei care va construi lotul 1 al Autostrăzii A3, cuprins între localitățile Târgu-Mureș și Ungheni.

Trei ani de dispute în instanță

Lotul va avea o lungime totală de 9,2 kilometri și va face legătura între Aeroportul Internațional ”Transilvania”, obiectiv situat în Ungheni, și sud-vestul municipiului Târgu-Mureș. Totodată, câștigătorul licitației va construi, în termen de 18 luni, și un drum de legătură de 4,7 kilometri cu zona Promenada Mall/Metro.

”Licitația a fost lansată în noiembrie 2016, a fost dat un câștigător, câștigător care a fost contestat. Sunt încă la a șaptea instanță, sperăm ca undeva într-o lună de zile, o lună și jumătate, Comisia de evaluare să pună în aplicare decizia instanței și să desemneze un câștigător. Din păcate, legislația achizițiilor publice prevede mai multe instanțe pe care le pot apela orice ofertant care se consideră îndreptățit în desemnarea câștigătorului. Avem inclusiv autorizația de construire, ea este valabilă până în aprilie 2020. Încercăm să ne ținem de termenul acesta, ca să nu fim obligați să mergem să prelungim acest termen”, a afirmat directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Licitația lansată în 2016 a fost câștigată de compania Strabag, la o valoare de 192 milioane lei, fără TVA. În urma contestațiilor soluționate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și Curtea de Apel București, în noiembrie 2018 Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat un nou câștigător, Asocierea Itinera Spa – Retter Projectmanagement SRL, cu o valoare a propunerii financiare de aproape 210 milioane lei, fără TVA.

Alex TOTH

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Kozma Mónika, propuneri de proiecte: cargo la aeroport și dezvoltarea Zonei Metropolitane

În paralel cu coordonarea și dezvoltarea programelor de sprijin a fermierilor, procesatorilor și operatorilor din …

Share
Share