EXCLUSIV! Licitație de 15 milioane de lei pentru modernizarea Centrului Didactic și de Examinare al UMFST! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 863 Vizualizări

EXCLUSIV! Licitație de 15 milioane de lei pentru modernizarea Centrului Didactic și de Examinare al UMFST!

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” Târgu-Mureș a demarat, în data de 6 ianuarie, o licitație pentru achiziționarea de servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări cu dotări aferente pentru ”Consolidare și modernizare Centru Didactic și de Examinare – UMFST ”George Emil Palade” Târgu-Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, valoarea estimată a licitației este de 15.134.200 de lei, fără TVA, durata contractului va fi de 13 luni de la data emiterii ordinului de începere a prestării serviciilor de proiectare, iar data limită pentru depunerea ofertelor de participare este 30 ianuarie 2020.

Ce prevede proiectul

Realizarea obiectivului de investiții, care este localizat pe strada Victor Babeș nr. 15 din Târgu-Mureș pe o suprafață totală de teren de 1.349 de metri pătrați, a primit Avizul Tehnico-Economic nr. 18/23 septembrie 2019 și este aprobată prin Ordinul nr. 5488/4 decembrie 2019 de către Ministerul Educației Naționale privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici.

”Proiectul de consolidare și modernizare a Centrului Didactic și de Examinare din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș va asigura realizarea condițiilor pentru o pregătire profesională de calitate și relevantă pentru nevoile pieței muncii în domeniul medicinii, adaptate nivelului de dezvoltare tehnologică și cerințelor specifice sectoarelor economice. Condițiile actuale din zona universitară fac ca asigurarea calității serviciilor oferite de o universitate să devină un factor major în determinarea competitivității și atractivității sale. Proiectul promovează o investiție în scopul încurajării educației universitare și creșterii numărului de studenți, precum și ridicarea nivelului de performanțe a acestora prin asigurarea unor spații la standarde ridicate pentru desfășurarea activităților universitare. Proiectul implementează totodată măsuri de îmbunătățire a calității mediului înconjurător și eficienței energetice prin acțiunea de creștere a performanței energetice a clădirii cu influențe benefice asupra confortului termic, reducerii consumului de energie și exploatare și impactul asupra mediului pe termen lung”, se precizează în caietul de sarcini al licitației, document vizat de Sabin Bota, director general administrativ, și aprobat de prof. dr. Leonard Azamfirei, rector.

După finalizarea lucrărilor, la parterul clădirii vor funcționa două săli pentru simulare avansată dotate cu rampă de furnizare a gazelor medicale (oxigen, azot, dioxid de carbon, aer comprimat, vacuum), o sală de comandă și de monitorizare și o sală de lectură cu o capacitate de 32 de locuri, cu zonă de bibliotecă, iar la etajul 1 vor funcționa o sală de depozitare și rack, o sală a cadrelor didactice, o sală de examinare și patru amfiteatre cu o capacitate de circa 100 de locuri fiecare, cu posibilitatea de a uni două câte două, prin deplasarea unui perete mobil.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE