Home / Cultură / Mica Unire va fi sărbătorită la Sighișoara

Mica Unire va fi sărbătorită la Sighișoara

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Sighișoara cu o serie de manifestări cultural-educative organizate de Primăria municipiului Sighișoara, Muzeul de Istorie Sighișoara și Biblioteca Municipală ”Zaharia Boiu”.

Programul manifestărilor

23 ianuarie: ora 10.00 – Biblioteca Municipală ”Zaharia Boiu”, Alexandru Ioan Cuz și Unirea – Expoziție de carte.

24 ianuarie: ora 11.45 – Parcul Unirii va avea loc Hora Unirii. Ora 12.00 – Sala Sander, vernisaj expoziție de fotografie ”Mari fotografi din Transilvania”, Simpozion științific ”161 de ani de la Mica Unire”, Recital – Vasilică mBalogh, Dansuri folclorice – Ansamblul ”Junii Hetiurului”.

Anul acesta se împlinesc 161 de ani de la unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, este un moment aniversar, un moment de sărbătoare pentru ceea ce a reprezentat timp de secole, idealul tuturor românilor și anume, unirea.

Andreea GONDOR

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Horia Marchean, medic și poet, devine „scriitor la școală”

Reprezentanții Asociației Podium anunță următorul invitat în cadrul proiectului „Scriitori la școală”. Poetul Horia Marchean …