Home / Cultură / Mica Unire va fi sărbătorită la Sighișoara

Mica Unire va fi sărbătorită la Sighișoara

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Sighișoara cu o serie de manifestări cultural-educative organizate de Primăria municipiului Sighișoara, Muzeul de Istorie Sighișoara și Biblioteca Municipală ”Zaharia Boiu”.

Programul manifestărilor

23 ianuarie: ora 10.00 – Biblioteca Municipală ”Zaharia Boiu”, Alexandru Ioan Cuz și Unirea – Expoziție de carte.

24 ianuarie: ora 11.45 – Parcul Unirii va avea loc Hora Unirii. Ora 12.00 – Sala Sander, vernisaj expoziție de fotografie ”Mari fotografi din Transilvania”, Simpozion științific ”161 de ani de la Mica Unire”, Recital – Vasilică mBalogh, Dansuri folclorice – Ansamblul ”Junii Hetiurului”.

Anul acesta se împlinesc 161 de ani de la unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, este un moment aniversar, un moment de sărbătoare pentru ceea ce a reprezentat timp de secole, idealul tuturor românilor și anume, unirea.

Andreea GONDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Se deblochează procedurile pentru ”Varianta de Ocolire a Sighișoarei“!

Primăria municipiului Sighișoara a continuat demersul instituțional pentru realizarea ,,Variantei de Ocolire a Sighișoarei” iar …