Primul transplant de cord al anului, la Târgu-Mureș! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2896 Vizualizări

Primul transplant de cord al anului, la Târgu-Mureș!

Medicii au efectuat luni, 13 ianuarie, la Spitalul de Neurochirurgie ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, o prelevare de organe de la un copil de 15 ani, din judeţul Galaţi, aflat în moarte cerebrală, informează www.agerpres.ro.
Coordonatoarea Centrului Regional de Transplant din Iaşi, Raluca Neagu, a declarat că donatorul suferise un anevrism cerebral rupt.
”Prelevarea a fost efectuată la Spitalul de Neurochirurgie ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi. La Spitalul ”Sf. Spiridon” se efectuează o intervenţie de transplant de ficat, iar la Spitalul ”Dr. C.I. Parhon”, de rinichi. Un echipaj medical s-a deplasat cu elicopterul SMURD la Târgu-Mureş, unde, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, va fi transplantat cordul. Plămânii vor fi transplantaţi la Spitalul Clinic ”Sf. Maria” din Bucureşti. Mulţumim familiei donatorului. Avem un profund respect pentru gestul făcut. Nimeni nu îşi doreşte să treacă printr-o astfel de dramă, dar gândul că alte cinci persoane vor trăi de pe urma gestului făcut este înălţător”, a declarat, pentru Agerpres, Raluca Neagu.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE