Petronela Rotar, lansare la American Corner Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 993 Vizualizări

Petronela Rotar, lansare la American Corner

Biblioteca Județeană Mureș, secția American Corner, primește în această săptămână un oaspete special, în persoana psihoterapeutului  în devenire Petronela Rotar, care își va lansa cel mai nou volum, intitulat ”Ajută-mă să nu dispar”. Lansarea va avea loc vineri, 17 ianuarie, de la ora 17.00, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Outreach condusă de psihologul Sandra O’Connor. Petronela Rotar s-a născut în 1977 la Brașov, unde a trăit pînă acum toată viața. A fost jurnalist vreme de 18 ani la mai multe stații locale ale celor mai importante televiziuni, are doi copii și o istorie personală zbuciumată pe care a fructificat-o literar într-o parte dintre cărțile ei. A publicat toate cele șapte cărți ale sale la editura Herg Benet. Prima carte, de poezie, “O să mă știi de undeva”, a fost publicată în 2014, iar până acum s-a vândut în multe mii de exemplare, devenind singurul best-seller de poezie în România post decembristă. În 2017 a fost publicată a doua ediție a cărții, revizuită, adăugită și cu ilustrații semnate de artista Corina Drăgan. Au urmat cartea de proză scurtă “Alive”, tot în 2014, desemnată de cititori cea mai bună carte a anului 2014 pe site-ul Bookaholic și un nou volum de poezie, “Efectul pervers”, în 2015. În 2016, a apărut “Sfârșitul nopții”, o colecție de 19 povestiri scurte, care a câștigat din nou simpatia cititorilor și a devenit cea mai bună carte a anului 2016, pe același site. În 2017, apare “Orbi”, primul roman al autoarei, carte ce devine în doar câteva săptămîni bestseller și un adevărat fenomen, primul tiraj epuizându-se înainte de lansarea oficială. În 2018, autoarea a semnat cu casa de producție Libra Films pentru ecranizarea romanului. În 2018, Petronela Rotar publică “Privind înăuntru”, care devine la fel de repede best-seller și primește distincția Cartea anului, la Premiile Culturale ale Consorțiului Corona Brașov.

Prezența la Târgu-Mureș a Petronelei Rotar este prilejuită de cea mai nouă carte a sa intitulată ”Ajută-mă să nu dispar”.

„Anul acesta am ajuns la Târgu-Mureș prima oară, la invitația Sandrei, să lansez „Privind înăuntru”. A fost un eveniment foarte fain și m-am bucurat enorm să văd câtă lumea a venit, am avut niște discuții extrem de interesante și mi-am dorit mult să mă întorc. De când am lansat ultima cartea am tot primit întrebări de la oameni despre când revin, iată că s-a potrivit să revin în această săptămână la Târgu-Mureș să mă întîlnesc cu ei. Îi aștept cu mare drag, evenimentele mele sunt totdeauna foarte relaxate, cu discuții prietenești, cu atmosferă caldă, nu lansări de carte scorțoase, îmi place să îi cunosc pe cititorii mei, așa că abia aștept această întîlnire”, a declarat Petronela Rotar.

Despre ”Ajută-mă să nu dispar”, Petronela Rotar spune că a fost cea mai grea carte a ei, începută cu ani în urmă, finalizată în cele din urmă în toamna anului trecut. „De acum cinci ani, de cînd am scris prima ei jumătate – la care am tot rescris apoi – am știut că îmi va da de furcă. După un an jumătate de chin, am abanadonat-o vreme de aproape trei, am revenit la ea doar ca să îmi dau seama că nu o pot continua de fiecare dată. Apoi, dintr-o dată, așa cum sunt eu vizitată brusc de câte-o idee, într-o dimineață la Cluj, în starea aia dintre somn și veghe în care am scris în cap puzderie de texte de când mă știu, am văzut-o clar, am stat întinsă vreme de două ore și am văzut-o. Ce a venit după au fost lunile în care am scris pe unde am apucat, pe stradă, în cafenele, în camere de hotel, pe terase, în cabane și grajduri, în care m-am izolat cu săptămînile și am scris și rescris aproape încontinuu. Nu am putut scrie aproape deloc acasă, ca să pot aluneca în atmosfera cărții și să îmi înțeleg personajul a trebuit să fiu singură. A ieșit cartea asta, care acum se află pe drumul ei foarte scurt spre voi. Am scris o poveste – sau poate două, încă nu îmi e clar nici măcar mie – așa cum a venit la mine după cinci ani de când i-am scris prima parte. Nu știu ce să vă spun despre ea și nici nu vreau. Îmi pare că e copilul meu cel mai dificil dintre cei șapte nu doar pentru că s-a scris greu, ci și fiindcă mă aștept la absolut orice din partea lui, la bucurie și deznădejde”, spune Petronela Rotar despre volumul ”Ajută-mă să nu dispar”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE