Postare controversată. Dorin Florea propune anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1597 Vizualizări

Postare controversată. Dorin Florea propune anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în urma unei postări intitulată ”Aducerea pe lume a unui copil ar trebui să fie o mare responsabilitate într-un stat civilizat”, făcută pe rețeaua de socializare Facebook de primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea.
”Am demarat o autosesizare. Citaţia a fost deja transmisă către domnul primar, la biroul dânsului, la Primăria din Târgu Mureş. L-am citat pentru săptămâna viitoare, pentru marţi, la audieri, iar tot săptămâna viitoare, miercuri, aş vrea ca această speţă să fie dezbătută de Colegiul Director al CNCD”, a declarat, pentru Agerpres preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

”Trebuie o analiză serioasă”

În postarea sa de luni, 13 ianuarie, edilul șef al municipiului Târgu-Mureș propune introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc să aducă pe lume un copil și care ar trebui să demonstreze că dețin loc de muncă, locuință stabilă, situație financiară acceptabilă, un nivel de educație minim stabilit prin lege și vârsta minimă la care un adult să devină părinte.
”Eu am (la Târgu-Mureș – n.r.) cel mai mare număr de țigani din țară. Țiganii sunt o problemă serioasă a României, și ne facem că nu vedem?!”, a declarat, pentru Digi24, Dorin Florea, care a mai afirmat că propunerea sa nu este nazistă: ”Mă doare în fund de mediocritatea abjectă a celor care spun asta.”
”E foarte bine că CNCD s-a sesizat, e o instituție care trebuie să se sesizeze. Și s-au mai sesizat încă vreo trei instituții dându-mă în judecată și purtându-mă prin judecăți pentru niște aproximații și niște modalități prin care ei interpretează, bineînțeles răutăcios și fără nicio responsabilitate. Dar pentru ceea ce am spus, sunt absolut responsabil și știu foarte bine ce am spus. Lucrurile trebuie să devină foarte clare, trebuie o analiză serioasă, în care să despărțim odată apele”, a mai afirmat, pentru Radio Târgu-Mureș, primarul municipiului Târgu-Mureș.

Postarea făcută de Dorin Florea:
”Lipsa dezbaterilor publice și a discuțiilor organizate într-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotărâri de Guvern și alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmări de cele mai multe ori ciudate.
Așa se întâmplă și în cazul legislației privind acordarea indemnizației de creștere a copilului care, după părerea mea, ar trebui abordată altfel. Nimeni nu se poate opune dorinței de a avea un copil, însă populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. De mai bine de șase ani, am atras atenția asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează.
Reiau acest subiect și propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri:
– dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile;
– situație financiară acceptabilă;
– un nivel de educație minim stabilit prin lege;
– vârsta minimă la care un adult să devină părinte, etc.
În cazuri exceptionale, în care totuși un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare (igienă, educație, hrană). În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea însă posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus.
Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia țării cu orice preț. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilități), ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc.
Sunt absolut convins că după o dezbatere serioasă privind această temă și conștientizarea celor ce primesc alocația ca sursă de venit, s-ar relansa și programul de contracepție.
Cu toate eforturile Primăriei Târgu Mureș pentru a integra din punct de vedere social aceste persoane, din păcate nu s-a reușit decât în mică măsură. Iar asta din mai multe cauze, dar cele mai importante sunt cele arătate mai sus.”

Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu
Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat marţi, 14 ianuarie, că va avea o discuţie cu primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, în contextul ultimelor declaraţii făcute de acesta.
”Am citit declaraţia pe care primarul Dorin Florea a postat-o pe pagina de Facebook. Chiar dacă, uneori, unui primar îi poate fi dificil să gestioneze relaţia cu o anumită minoritate sau grup social, în niciun caz nu agreez declaraţiile care încurajează discriminarea de orice fel! Cred cu fermitate că soluţia nu este să ridicăm ziduri, ci, mai degrabă, să le dărâmăm pe cele deja construite. Voi avea o discuţie cu primarul Dorin Florea pe acest subiect”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, într-o declaraţie de presă.

Comentarii pro Florea
”Buna ziua! Felicitări pt. declarația dvs! Observam că sunteți atacat și contestat din cauza afirmațiilor. Un aspect pe care îl puteți folosi în apărarea dvs. este și acela, ca și în cazul adopțiilor sunt condiții de existență a unor surse de venit, a unei locuințe etc. În plus, aceste condiții sunt cerute și în cazul stabilirii unei custodii. Deci cu atât mai mult ar trebui să fie cerute în cazul nașterii unui copil. Discriminarea este pt. acei copii care se nasc în condiții improprii, doar ca sursă de venit pt. părinți. Succes!” (Cristian Ciuciureanu)
”Foooooaaaarte foooooarte foooooooarte adevărat punctul dumneavoastră de vedere cu privire la copiii. Aveți foarte multă dreptate. Trebuie să încurajăm să facă copii cei care muncesc și își permit să îi crească, nu să înmulțim cerșetorii de ajutoare sociale. Și mi-a plăcut fermitatea d-voastră de la intervenția Digi24 ce tocmai ați avut-o. Trebuie să gândim un plan pe termen lung pt. stimularea natalității, dar în rândul celor care sunt cinstiți și muncesc, nu în rândul asistaților social. De genul: ai muncit și contribuit la bugetul de stat, cu fiecare copil în plus pe care îl faci, îți crește alocația medie pe copil: 1 copil, alocație 150 lei/ copil. 2 copii, alocatie 200 lei/ copil, 3 copii, 250 lei/ copil. Nu ai muncit, ci ai fost asistat social, de la al 2 -lea copil în sus, să îți scadă media alocației pe copil. Cu fiecare copil în plus, să îți scadă alocația per copil cu o sumă, de genul: 1 copil, alocația 150 lei, 1 copii, 100 lei/ copil, 3 copii, 75 lei pe copil, etc. Și așa, nu o să zică nimeni că discriminați pe cineva. Doar face diferența corectă între cine a contribuit și cine nu.” (Costea Daniel)
”Din întreaga declarație, partea cu copiii e fantezistă pentru România, dar restul declarației e cât se poate de realistă. Și eu aș vrea creșterea natalității, dar nu doar pentru ca părinții să încaseze alocații.” (Claudiu Macovschi)

Comentarii anti Florea
”Cea mai mare ruşine a acestei nații sunt politrucii ce sau perindat la ”portofelul” țării. Azi face ”epurare” cu țiganii… mâine cu ungurii, oricum românii au fost goniți în lume, au rămas doar şacalii şi haita prin institutii. Azi… dar mâine este rândul tău, al celui ce aplauzi sau taci… şi tu cui vei cere ajutor?” (Mitică Georghe)
”E domeniul patologicului deja. Se crede un mic stăpân, care decide după bunul plac. Auzi acolo emanație cenușie: să ia statul în grijă copiii… statul ăsta impotent care e de fapt cauza majorității neajunsurilor noastre. Statul ăsta infect care îți dă foc prin spitale, te omoară pe șosele, îți alunga părinții din țară și te îndobitocește cu sistemul lui de învățământ debusolat.” (Mircea Schwartz)
”Cu un astfel de discurs a câștigat Hitler alegerile acum 100 de ani! Se pare că încă mai are adepți… Dacă e așa, haideți să propunem niște teste genetice înainte să naștem, să vedem atunci câți dintre noi/voi, vor mai avea dreptul să faceți copii!” (Florin Chira)

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE