Home / Religie / ÎPS Irineu, vizită pastorală în Sângeorgiu de Mureş

ÎPS Irineu, vizită pastorală în Sângeorgiu de Mureş

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat sâmbătă, 11 ianuarie 2020, o vizită pastorală în parohia Sângeorgiu de Mureș II, Protopopiatul Târgu-Mureș. Astfel, în jurul orei 19.00, la biserica parohială cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, părintele Eugen Bărăian și bunii săi credincioși l-au primit cu multă emoție și bucurie în suflete pe înaltul oaspete, prilej cu care Părintele Arhiepiscop Irineu a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța locașului de închinare pentru sfințirea credincioșilor. La final, ÎPS Irineu le-a dăruit celor prezenți iconițe.

Piatra de temelie sfințită de ÎPS Irineu

Potrivit paginii web www.reintregirea. ro, Parohia Sângeorgiu de Mureș II a fost înființată la data de 1 martie 2008, paroh al acestei comunități fiind din primăvara acelui an părintele Eugen Bărăian. În data de 7 octombrie 2013, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici parohiale, lucrările de edificare fiind realizate cu sprijinul autorităților locale și al credincioșilor de aici. În 17 mai 2018, de Praznicul Înălțării Domnului, a fost oficiată prima Sfântă Liturghie în noul locaș, urmând ca biserica să fie pregătită pentru a primi haina picturii.

Sursă: www.reintregirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Părintele Ghelasie, înmormântat azi

Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș, starețul Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara, trecut la …