S-a stins din viață un cunoscut preot mureșean! Condoleanțe! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1834 Vizualizări

S-a stins din viață un cunoscut preot mureșean! Condoleanțe!

Părintele Visarion Cioca a trecut la Domnul în dimineața zilei de sâmbătă, 11 ianuarie 2020, informează www.reintregirea.ro. Trupul neînsuflețit a fost depus în biserica „Învierea Domnului” din parohia Noșlac, protopopiatul Aiud. Slujba de înmormântare a avut loc luni, 13 ianuarie, și a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, în biserica parohială din localitatea Noșlac, localitatea natală a părintelui Visarion Cioca.

Visarion Cioca a urmat cursurile Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, cursurile Institutului Teologic de Grad Universitar din București precum și cursurile Colegiului Național de Apărare din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, în perioada 1996-1998. A făcut parte din prima promoție de preoți militari după Revoluția Română din 1989, fiind inițiatorul uniformei militare pentru preoții militari. A activat ca și preot militar la Regimentul 2 Tancuri din cadrul Brigăzii 6 Tancuri Târgu-Mureș. În această perioadă a fost și preotul militar al Garnizoanei Târgu-Mureș, cu grad de preot militar locotenent-colonel.

În această perioadă, ctitorește împreună cu camarazii de arme Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” în incinta Unității Militare, la vremea respectivă Brigada 2 Tancuri Târgu-Mureș, locașul fiind sfințit în anul 2001. În anul 2009 este numit pe seama parohiei Cecălaca și filia Botez, Protopopiatul Luduș. Prin strădania părintelui Visarion Cioca, au fost demarate lucrările de reabilitare a iconostasului bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, locașul fiind sfințit în anul 2013. La biserica din Botez, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a coordonat și realizat lucrările de reabilitare a iconostasului și pictura generală a locașului. Ultimele ctitorii ale părintelui Visarion Cioca au fost troițele din localitățile Cecălaca și Botez. În urma activității pastorale desfășurate, i-au fost acordate următoarele distincții: în 1995, după sfințirea bisericii cu hramul „Învierea Domnului” din Noșlac, a fost hirotesit întru sachelar, iar în anul 2001, cu prilejul sfințirii bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Târgu-Mureș, a fost  ridicat la rangul de iconom-stavrofor.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE