Share

Home / Sanatate / Județul Mureș, pe harta națională a cazurilor de gripă!

Județul Mureș, pe harta națională a cazurilor de gripă!

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, evoluția infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) în sezonul 2019-2020.
Potrivit documentului, în ultimele trei săptămâni (perioada 16 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020), ”morbiditatea prin infecții respiratorii acute s-a încadrat în intervalul așteptat”, iar activitatea gripală ”a evoluat cu intensitate scăzuta, înregistrându-se cazuri sporadice.”
La nivel național, de la începutul sezonului 2019-2020 a fost înregistrat un singur deces confirmat cu virus gripal, tip A, subtip (H1)pdm09.
”În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate două decese confirmate cu virus gripal, din care 1 tip A, subtip (H1)pdm09 și 1 tip A, subtip H3. De la începutul sezonului au fost confirmate 114 cazuri de gripă: 13 cazuri de gripă cu virus AH1, 11 cazuri de gripă cu virus AH3, 14 cazuri de gripă A nesubtipat, 76 de cazuri de gripă cu virus B”, se menționează în document.
În ceea ce privește repartizarea cazurilor confirmate de gripă în funcție de județe, aceasta este următoarea: 47 în Argeș, 34 în București, 15 în Constanța, 5 în Iași, 3 în Alba și Dâmbovița, 2 în Giurgiu și Timiș, 1 în Bihor, Caraș Severin și Mureș.
Conform aceleiași surse, cazul de gripă înregistrat în județul Mureș se încadrează în gripă de tip A, subtip H3.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Voia un cadou de Valentine’s Day? Reținut pentru furt

Bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de furt, un bărbat de 57 de ani din Hunedoara …

Share
Share