Județul Mureș, pe harta națională a cazurilor de gripă! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 591 Vizualizări

Județul Mureș, pe harta națională a cazurilor de gripă!

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, evoluția infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) în sezonul 2019-2020.
Potrivit documentului, în ultimele trei săptămâni (perioada 16 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020), ”morbiditatea prin infecții respiratorii acute s-a încadrat în intervalul așteptat”, iar activitatea gripală ”a evoluat cu intensitate scăzuta, înregistrându-se cazuri sporadice.”
La nivel național, de la începutul sezonului 2019-2020 a fost înregistrat un singur deces confirmat cu virus gripal, tip A, subtip (H1)pdm09.
”În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate două decese confirmate cu virus gripal, din care 1 tip A, subtip (H1)pdm09 și 1 tip A, subtip H3. De la începutul sezonului au fost confirmate 114 cazuri de gripă: 13 cazuri de gripă cu virus AH1, 11 cazuri de gripă cu virus AH3, 14 cazuri de gripă A nesubtipat, 76 de cazuri de gripă cu virus B”, se menționează în document.
În ceea ce privește repartizarea cazurilor confirmate de gripă în funcție de județe, aceasta este următoarea: 47 în Argeș, 34 în București, 15 în Constanța, 5 în Iași, 3 în Alba și Dâmbovița, 2 în Giurgiu și Timiș, 1 în Bihor, Caraș Severin și Mureș.
Conform aceleiași surse, cazul de gripă înregistrat în județul Mureș se încadrează în gripă de tip A, subtip H3.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE