Peste 700 de persoane fără act de identitate Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Peste 700 de persoane fără act de identitate

În evidențele Serviciului Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Târgu-Mureș, figurează 542 de persoane care au în posesie acte de identitate cu termen de valabilitate expirat în trimestrul IV 2019 și un număr de 183 minori care au împlinit vârsta de 14 ani în aceeași perioadă și care nu au solicitat emiterea actului de identitate în termenul legal.

Dintre aceste persoane, 423 au domiciliul pe raza Municipiului Târgu-Mureș, iar 302 de persoane au domiciliul pe raza localităților arondate.

”Reamintim cetățenilor că le revine obligația de a solicita eliberarea unei noi cărți de identitate cu minim 15 zile și maxim 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate și în termen de 15 zile de la producerea unor modificări în statutul civil sau ca urmare a schimbării domiciliului”, se precizează pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureș.

În aceeașși sursă se menționeză că în cazul minorilor, actul de identitate se solicită în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, nesolicitarea în termen a actului de identitate constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 40 și 80 de lei.

Informaţii suplimentare se pot obţine la nr. de telefon 0265-250.391, direct la sediul serviciului situat în Târgu-Mureş, str. Călărașilor nr. 26-28 de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30 sau de pe pagina de internet a instituţiei  www.tirgumures.ro

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE