Share

Home / Slider / Peste 700 de persoane fără act de identitate

Peste 700 de persoane fără act de identitate

În evidențele Serviciului Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Târgu-Mureș, figurează 542 de persoane care au în posesie acte de identitate cu termen de valabilitate expirat în trimestrul IV 2019 și un număr de 183 minori care au împlinit vârsta de 14 ani în aceeași perioadă și care nu au solicitat emiterea actului de identitate în termenul legal.

Dintre aceste persoane, 423 au domiciliul pe raza Municipiului Târgu-Mureș, iar 302 de persoane au domiciliul pe raza localităților arondate.

”Reamintim cetățenilor că le revine obligația de a solicita eliberarea unei noi cărți de identitate cu minim 15 zile și maxim 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate și în termen de 15 zile de la producerea unor modificări în statutul civil sau ca urmare a schimbării domiciliului”, se precizează pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureș.

În aceeașși sursă se menționeză că în cazul minorilor, actul de identitate se solicită în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, nesolicitarea în termen a actului de identitate constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 40 și 80 de lei.

Informaţii suplimentare se pot obţine la nr. de telefon 0265-250.391, direct la sediul serviciului situat în Târgu-Mureş, str. Călărașilor nr. 26-28 de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30 sau de pe pagina de internet a instituţiei  www.tirgumures.ro

Andreea GONDOR

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Peste 1.200 de târgumureșeni care nu și-au plătit amenzile vor mătura pe străzi

„Referitor la transformarea amenzilor contravenționale neplătite în ore de muncă în folosul comunității. În calitate …

Share
Share