Share

Home / Consiliul Judetean Mures / Reţeaua şcolară a învăţământului special preuniversitar de stat, aprobată

Reţeaua şcolară a învăţământului special preuniversitar de stat, aprobată

Consilierii județeni au aprobat luni, 20 ianuarie, cu ocazia unei ședințe extraordinare de lucru, reţeaua şcolară a învăţământului special preuniversitar de stat din judeţul Mureş, pentru anul şcolar 2020 – 2021. Hotărârea aleșilor județeni va fi comunicată Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, unităţilor de învăţământ special prevăzute în rețea şi Serviciului Resurse Umane din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Mureş.

Ce prevede hotărârea

În conformitate cu prevederile articolului 61, alineatul 2, din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ de stat şi particular preuniversitar se organizează de către autorităţile administraţiei publice locale, după obţinerea avizului conform al Inspectoratelor Școlare.

”Din bugetul public al judeţului Mureş sunt finanţate trei unităţi de învăţământ special: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Târgu-Mureş, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 2 Târgu-Mureş, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 3 Reghin. Potrivit prevederilor articolului 24, alineatul 1, din Metodologia privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2020 – 2021 aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale 5090/2019, organizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat și particular se realizează prin hotărâre a consiliului local sau, după caz, a Consiliului Judeţean, cu avizul conform al Inspectoratului Școlar/Ministerului Educaţiei Naţionale, după caz”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș a mai subliniat că proiectul de hotărâre privind stabilirea reţelei şcolare a învăţământului special preuniversitar de stat din judeţul Mureş pentru anul şcolar 2020 – 2021 a fost transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, instituţie care în data de 20 decembrie 2019 a acordat avizul conform.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Platforma de teleterapie Sunt OK! este disponibilă pentru tinerii afectați de cancer

Pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, Asociația Little People a anunțat astăzi …

Share
Share