Proiect pentru îngrijirea B-Unicilor, în mapa Consiliului Local Târgu-Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

Proiect pentru îngrijirea B-Unicilor, în mapa Consiliului Local Târgu-Mureș

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureș sunt invitați să decidă, într-o ședință viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării costului mediu lunar de întreținere, pentru anul 2020, pentru persoanele vârstnice îngrijite în Căminul pentru persoane vârstnice Târgu-Mureș, în cuantum de 3.500 de lei/ beneficiar.

Totodată, aleșii locali vor decide și în privința contribuției lunară de întreținere, pentru anul 2020, suma propusă în acest sens fiind aceeași cu cea din anul 2019, respectiv 650 de lei/ beneficiar.

75 de beneficiari

Potrivit directorului Căminului pentru persoane vârstnice Târgu-Mureș, dr. Anca Florea, deşi beneficiarii serviciilor pot fi cuprinşi în grade diferite de dependenţă (independenţi, semidependenţi şi dependenţi), ”experienţa anilor trecuţi au demonstrat că nu există diferenţe de costuri între categorii, decât în ceea ce privesc materialele de incontinenţă, pe care însă beneficiarii doresc să şi le achiziţioneze personal.”

Din analiza executiei bugetare pe anul 2019, din toate sursele de finanțare – alocații bugetare, venituri din contribuţii – rezultă un cost mediu lunar de întreținere/ beneficiar în cuantum de 3.500 de lei, cost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Municipal 358/29 noiembrie 2018. Prin raportarea cheltuielilor curente totale aferente anului 2019, la 75, numărul mediu de persoane vârstnice beneficiare ale serviciilor sociale în anul 2019, am estimat, pentru anul 2020, încadrarea în aceeași sumă, adică costul mediu lunar de întreținere/ beneficiar  pentru anul 2020, în cuantum de 3.500 de lei, chiar și în condițiile  influențelor datorate creşterilor salariale aplicabile cu luna ianuarie 2020, conform Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, anexa 2 – Familia ocupațională de funcții bugetare ”Sănătate și asistență social”, precum şi a prevederilor Hotărârii Guvernului 935/2019 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată”, a menționat dr. Anca Florea.

La un calcul sumar, rezultă o alocație bugetară lunară de 3.500 de lei x 75 de beneficiari, adică de 262.500 de lei, respectiv o alocație bugetară anuală de 2.950.000 de lei.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE