Share

Home / Administratie / Mureș: Peste 250 de kilograme de carne din Ungaria vândute până la efectuarea controlului!

Mureș: Peste 250 de kilograme de carne din Ungaria vândute până la efectuarea controlului!

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş a anunţat, miercuri, că în urma controalelor efectuate după notificarea primită de la Comisia Europeană, referitor la livrările de carne de pasăre din fermele din Ungaria aflate în zona de restricţie pe fondul gripei aviare, s-a constatat că întreaga cantitate de 252,4 kilograme ajunsă în judeţ a fost vândută.
”Ca urmare a notificării din data de 17.01.2020, primită din partea Comisiei Europene cu privire la livrările de carne de pasăre, provenite din fermele de păsări din Ungaria aflate în zona de restricţie, din cauza evoluţiei gripei aviare, cu tipul H5N8, au fost efectuate verificări la beneficiarii celor 252,4 kilograme de carne şi organe recepţionate la nivelul judeţului Mureş, acestea nemaifiind identificate la data controlului, termenul de valabilitate fiind 20.01.2020. Reamintim că, în Raportul ştiinţific EFSA privind gripa aviară, s-a precizat faptul că nu au existat cazuri de infecţii la oameni datorită virusurilor H5N8, H5N5, H5N6, acestea fiind considerate adaptate, în principal, la speciile aviare”, a anunţat DSVSA Mureş, într-un comunicat de presă.
Potrivit DSVSA Mureş, începând cu data de 16 ianuarie, la nivelul judeţului au fost efectuate controale tematice pentru verificarea modului de respectare de către operatorii din sectorul alimentar a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la prelucrarea, ambalarea, transportul, depozitarea şi comercializarea cărnii de pasăre şi a ouălor provenite din Comunitatea Europeana, precum şi de la unităţi din România.
Au fost astfel verificate un centru de ambalare ouă, 8 depozite frigorifice, 3 unităţi de procesare a cărnii de pasăre şi 9 depozite alimentare şi nu au fost identificate neconformităţi.
Conducerea DSVSA Mureş a precizat că acţiunea de control este în plină desfăşurare.
(www.agerpres.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Live: Doctorul inimilor, desemnat președinte al Senatului UMFST

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA Share

Share
Share