Consiliul Minorităților Naționale îi cere demisia lui Dorin Florea Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

Consiliul Minorităților Naționale îi cere demisia lui Dorin Florea

La inițiativa UDMR și a Partidei Romilor Pro-Europa membrii Consiliului Minorităților Naționale (CMN) au adoptat o declarație comună, prin care condamnă afirmațiile recente făcute de Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș.
Potrivit reprezentanților CMN, declarația comună constată că ”afirmațiile primarului sunt discriminatorii, instigă la ură, respectiv contravine mai multor prevederi ale Constituției”.
„Suntem ferm convinși că nimeni nu poate controla viața intimă și familială. Aceste afirmații ne amintesc de România ceaușistă, în care statul controla dreptul de a naște copii. Cine afirmă așa ceva, nu are ce căuta într-o funcție publică! Am căzut de acord că Dorin Florea trebuie să-și ceară scuze în mod public de la comunitatea romă, și totodată, să demisioneze din funcția pe care o ocupă”, se arată în declarația comună.
Recent, primarul municipiului Târgu-Mureș a propus, prin intermediul unei postări pe Facebook, ca fiecare cuplu care dorește să devină părinte să fie evaluat prin intermediul unei anchete sociale.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE