Turneu muzical dedicat lui Constantin Brâncuși Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 289 Vizualizări

Turneu muzical dedicat lui Constantin Brâncuși

În perioada 17-23 februarie, Sergiu Corbu Boldor, violonistul și liderul proiectului muzical ”Corbu”, pornește în turneu cu ”Blana con Dios. Starea 23”. Turneul îi este dedicat lui Constantin Brâncuși și cuprinde cinci orașe, printre care Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Reghin, Piatra Neamț și Iași. Turneul va poposi la Reghin în data de 19 februarie, începând cu ora 19.23, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”. „Vioara este instrumentul meu de suflet. De aceea nu am ales întâmplător să ținem evenimentul de pe 19 februarie la Reghin. Pe 19 februarie s-a născut Brâncuși. Se știe că Brâncuși avea o pasiune aparte pentru viori, iar Reghin este supranumit Orașul viorilor”, a precizat Sergiu Corbu  Boldor.

Conexiune muzică –  sculptură

Prin acest turneu, Corbu face conexiunea între muzică și sculptură, după cum afirmă inițiatorul proiectului, o cunoștință mai veche a publicului reghinean care la putut vedea și asculta în anii trecuți grație concertelor susținut în Dogma Pubs & Coffee. „Ideea conexiunii profunde între muzică și sculptură a prins viață pornind de la vorbele lui Brâncuși, care mărturisește că: „Eu am făcut piatra să cânte pentru umanitate. Cu alte cuvinte, sculptura reprezintă  muzică în nemișcare, iar muzica, sculptură în desfășurare”, a precizat Sergiu Corbi Boldor.  ”Blana con Dios. Starea 23” nu este un concert, nici un stand up, nici un spectacol, nici un performance, ci starea 23. Starea 23 este oameni șʾou. Starea 23 face trecerea de la legendă la vis, de la prejudecăți la dizolvarea lor, de la vizual la sunet, de la false credințe la autenticitate. Starea 23 este starea de grație a artistului care nu încetează să creeze. Sergiu Corbu Boldor este inițiatorul și coordonatorul proiectului muzical ”Corbu”. Este cunoscut în lumea muzicală pentru formația de punk acustic folcloric medieval Ad Hoc. A urcat pe scenele naționale și internaționale, performând la vioară, împreună și alături de nume ca: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Hara, farfarello, Haggard, Gabriela Cilmi, Macy Gray, Guano Apes. A absolvit Universitatea din Oradea cu specializare în pedagogie muzicală și interpretare vioară. Instrumentul său principal este vioara, iar ca instrumente secundare: chitară, mandolină, fluier, caval, drâmbă.  Biletele pentru concertul   de la Reghin pot fi achiziționate online pe entertix.ro sau în ziua evenimentului. Prețul întreg este de 23 lei, respective 13 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Despre Brâncuși,  cu ajutorul muzicii

Astea fiind spuse, gazedele de la muzeu, alături de Sergiu Corbu Boldor, violonistul și liderul proiectului Muzical ”Corbu”, îi așteaptă pe reghineni și nu numai la un concert mai mult decât special. „Constantin Brâncuși a fost unul din cei mai mari artiști ai lumii, un maestru al comunicării, care transcede cuvintele și totodată un om simplu. Vă invităm în data de 19 februarie, ora 19.23, la muzeu, să aflăm mai multe despre arta sa, printr-o altă artă!”, au transmis reprezentanții Muzeului Etnografic ”Anton Badea”, gazde primitoare  turneului ”Blana con Dios. Starea 23”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE