Share

Home / Invatamant / Recomandări pentru unitățile de învățământ în care se fac deratizări

Recomandări pentru unitățile de învățământ în care se fac deratizări

Având în vedere situațiile grave apărute în unele unități de învățământ din țară, ca urmare a unor intoxicații la copii și elevi care au rezultat în urma desfășurării unor activități de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, în perioada imediat următoare, Inspectoratul Școlar Județean Mureș transmite să se aibă în vedere următoarele: monitorizarea strică a acestor activități la nivelul de unitate școlară și aprobarea desfășurării acestora doar la sârșit de săptămână; aerisirea permanentă a spațiilor școlare după ce la nivel de unitate au avut loc acțini de dezinsecție, dezinfecție și deratizare (între 2 – 6 ore în funcție de soluția ulitizată); verificarea existenței acreditării firmei care desfășoară acțiuni de dezinsecție la nivel de unitate școlară; existența în mod obligatoriu, la nivel de unitate școlară, a unui proces verbal prin care să se ateste efectuarea unor acțiuni de dezinsecție, dezinfecție l deratizare, inclusiv a soluției folosite.

”Orice disfuncționalitate ce apare la nivelul unității școlare referitoare la cele mai sus menționate vor fi imediat raportate conducerii Inspectoratului Școlar Județean Mureș și Direcției de Sănătate Publică”, precizează, prin intermediul unui comuniat, inspectorul școlar general, prof. Claudiu Bîndilă.

Andreea GONDOR

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Universitatea de Arte Târgu-Mureș și Asociația ARES’EL Ploiești, împreună pentru accesul egal la educație

Universitatea de Arte din Târgu-Mureş (UAT) în parteneriat cu Asociaţia ARES’EL din Ploieşti a organizat, …

Share
Share