Share




Home / Business / PROIECT: Spălătorie nouă de covoare și articole textile, pe Calea Sighișoarei

PROIECT: Spălătorie nouă de covoare și articole textile, pe Calea Sighișoarei

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Spălătorie covoare şi articole textile, depozit, spaţii birouri, branşamente la utilităţi, amplasare firmă luminoasă, amenajare incintă şi drum de acces auto” propus a fi realizat în localitatea Târgu-Mureş, Calea Sighişoarei nr. 72” nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Ce prevede proiectul

Potrivit Deciziei etapei de încadrare, document disponibil pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține unei persoane fizice, Daniela Rîtea, și constă în construirea unei spălătorii de covoare şi articole textile, depozit, spaţii birouri, branşamente la utilităţi, amplasare firmă luminoasă, amenajare incintă şi drum de acces auto, pe o suprafaţă de teren totală de 404,4 metri pătrați.



”Clădirea va avea structură mixtă, cu zid de sprijin din beton armat respectiv stâlpi şi grinzi metalice, închideri cu panouri de tip sandwich, finisate cu panouri bond tip faţadă ventilată, iar acoperişul va fi tip terasă circulabilă, acoperită cu pământ natural – toată învelitoarea respectiv limitele laterale vor fi taluzate, astfel încât sub toată zona de protecţie clădirea va fi acoperită de terenul amenajat, iar riscurile unei clădiri sub zona de protecţie, sunt inexistente. Tâmplăria exterioară va fi realizată pe structură din aluminiu, cu profile de barieră termică. Echipamente necesare în activitate: desprăfuitor, maşină de spălat covoare, centrifugă, dezumidificator, maşină de spălat rufe industrială, calandru cu uscare, uscător rufe, staţie de călcat”, se menționează în document.

În ceea ce privește accesul în incinta spălătoriei, ”se va păstra cel existent de pe latura nord a terenului din Calea Sighişoarei”, alimentarea cu apă a obiectivului ”se va realiza de la rețeaua stradală, printr-un branșament”, iar apele uzate rezultate de pe amplasament ”vor fi colectate prin rețeaua internă de canalizare și evacuate într-un bazin betonat bicompartimentat.”

(Redacția)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț important făcut de proprietarii mall-ului Shopping City Târgu-Mureș!

NEPI Rockcastle, principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est, …

Share
Share