Home / Invatamant / ”Protecția și securitatea datelor personale în educația digitală”, conferință națională la UMFST

”Protecția și securitatea datelor personale în educația digitală”, conferință națională la UMFST

Institutul de Cercetări Juridice “Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Centrul de Studii de Drept European (CSDE) și Centrul pentru protecția datelor al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene (ARDAE) și Societatea de Științe Juridice (SSJ) organizează marți, 28 ianuarie, între orele 10.00 – 13.00, Conferința națională ”Protecția și securitatea datelor personale în educația digitală”.

Dezbatere despre educația digitală

Potrivit organizatorilor, conferința își propune să celebreze Ziua Europeană a Protecţiei Datelor, sărbătorită la data de 28 ianuarie, printr-o dezbatere de actualitate referitoare la educația digitală, securitatea și protecția datelor în acest mediu.”Protecția și securitatea datelor cu caracter personal sunt două elemente fundamentale pentru orice interacțiune în mediul on-line. Reglementările la nivel internațional, în special în Uniunea Europeană, sunt în curs de modificare și adaptare la dezvoltarea tehnologică. De asemenea, impactul avântului tehnologic poate fi observat și în mediul educației, Uniunea Europeană dezvoltând o politică proprie”, au transmis organizatorii conferinței, prin intermediul unui comunicat de presă.

Intrarea la eveniment, liberă

Totodată, organizatorii conferinței au mai transmis că aceasta are în vedere pe de o parte, evidențierea contextului actual al politicilor europene în privința educației digitale și a protecției și securității datelor și, pe de altă parte, analiza unor factori care influențează educația digitală, cum ar fi conectivitatea, profilarea utilizatorilor, folosirea rețelelor sociale, inteligența artificială.

”Rolul conferinței este de a sprijini entitățile care pun în practică educația digitală cu elemente concrete de proceduri de protecția datelor și etapele esențiale care trebuie urmate în situații neprevăzute de încălcare a securității datelor. De asemenea, conferința își propune să fie și un forum de discuții asupra tematicii”, se mai menționează în comunicat.

Conferința se va desfășura concomitent în două locații, în București și Târgu-Mureș, existând conectivitate on-line.

Locația evenimentului din Târgu-Mureș va fi Aula ”Tudor Drăganu” din cadrul Facultății de Economie și Drept a UMFST „George Emil Palade”.

”Intrarea este liberă fără a se percepe taxe de participare. Organizatorii se adresează în special mediului educațional, profesori, elevi și studenți, precum și practicienilor GDPR. Pentru detalii vă rugăm să ne scrieți la adresa nicolae.ploesteanu@umfst.ro”, se mai precizează în comunicat.

Alex TOTH

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Carantină în ferme, propunerea crescătorilor de animale

Fermierii, cu precădere crescătorii de animale, s-au pus de acord că a sosit vremea să …