Home / Administratie / PROIECT. Sisteme de iluminat inteligente pentru 30 de treceri de pietoni din Târgu-Mureș

PROIECT. Sisteme de iluminat inteligente pentru 30 de treceri de pietoni din Târgu-Mureș

Distribuie

Aleșii locali ai municipiului Târgu-Mureș sunt invitați joi, 30 ianuarie, într-o ședință ordinară de lucru, să decidă cu privire la oportunitatea aprobării suprailuminării a 30 de treceri de pietoni cu sisteme de iluminat inteligente, echipate cu surse LED și controlabile de la distanță, pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanților la trafic, în special a pietonilor.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, cele 30 de treceri de pietoni vor fi alese de către o echipă de specialiști ai Administrației Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureș, iar cheltuielile aferente realizării investiției vor fi finanțate din fonduri europene structurale și de investiții prin Programul Operațional Regional ori alte programe similare, sau dacă acest lucru nu este posibil, din bugetul local.

Stâlpi de iluminat cu senzori

Potrivit inițiatorului proiectului, consilierul local Tatár Lehel (POL), proiectul propune dotarea trecerilor de pietoni cu sisteme de iluminat inteligente, echipate cu surse LED și controlabile de la distanță, pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanților la trafic, în special a pietonilor.

”Pe fiecare parte a trecerilor de pietoni şi pentru fiecare sens de circulaţie, să se monteze câte un stâlp echipat cu aparate de iluminat cu distribuţia asimetrică a fluxului luminos. Aceştia să se amplaseze înaintea trecerii de pietoni din direcţia de deplasare a traficului, iar fluxul luminos să fie direcționat spre pietonii aflaţi pe trecere, creându-se astfel un contrast între pietoni și fundal. Fiecare stâlp de iluminat să fie echipat cu senzori de prezență, astfel încât în momentul în care pietonii intră în zona de detecție fluxul luminos să crească la nivelul maxim. La o anumită perioadă, care se setează din sistemul de gestiune, de la momentul în care senzorul nu mai detectează mișcare în aria configurată, fluxul luminos se reduce pentru a se economisi energia electrică. Senzorii permit detecția tuturor participanților la trafic și se pot configura de la distanță prin intermediul sistemului de gestiune”, a precizat Tatár Lehel.

Referindu-se la cheltuielile aferente investiției, inițiatorul proiectului a subliniat că acestea ”se pot finanța din fonduri europene structurale și de investiții.”

Alex TOTH

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară ”de îndată” la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                          DISPOZIŢIA NR.102   din 28 martie 2024 privind convocarea, de îndată, a Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.