Home / Life style /  Se anunță din ce în ce mai frig la Mureș. Top 3 pulovere ce nu trebuie să-ți lipsească! Le ai în garderoba ta?  

 Se anunță din ce în ce mai frig la Mureș. Top 3 pulovere ce nu trebuie să-ți lipsească! Le ai în garderoba ta?  

Distribuie

Se anunță din ce în ce mai frig la Mureș. Top 3 pulovere ce nu trebuie să-ți lipsească! Le ai în garderoba ta?

 Iarna vine cu zăpadă și frig, iar pentru a te simți confortabil, trebuie să îmbraci haine potrivite ca grosime, dar care să îți țină de cald.  Specialiștii spun că, pentru un confort termic sporit, e bine să porți îmbrăcăminte în straturi, adică să iei un maieu, apoi o bluză de corp și un pulover.

Dacă te îmbraci prea gros, riști să nu te poți mișca în voie, lucru care nu te va ajuta în lupta cu temperaturile scăzute. Cel mai bine este să alegi lenjerie de corp din materiale naturale, precum bumbacul, iar pentru pantaloni și bluze să optezi pentru lâna (schurwolle, merinos) sau cașmir ori combinații între acestea.

Iată 3 pulovere călduroase din fibre naturale ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei:

 

  1. Pulover gros din cașmir

Cașmirul este o fibră naturală moale de care te vei îndrăgosti iremediabil, dacă nu ai făcut asta deja. Se obține din părul caprelor de rasă, care trăiesc în regiunea cu același nume, în India. Firul se colectează în cel de-al patrulea sau al șaselea an de viață al animalului,  din stratul de dedesubt al lânii, prin pieptănare.

Acest material poate avea trei culori naturale: gri maro sau alb. Cu toate acestea, în magazine, articolele de îmbrăcăminte se găsesc în numeroase nuanțe, deoarece cașmirul poate fi vopsit fără probleme. Este o fibră fină, care poate fi purtată direct pe piele, pentru că nu înțeapă. Articolele fabricate din această țesătură sunt considerate piese de lux, așadar ar trebui să ai în dulapul tău măcar un pulover de acest tip. Îți va ține de cald și te vei bucura de moliciunea acestuia. Este destul de scump, dar consilierii vestimentarii spun că merită. Îl poți asorta cu o pereche de cizme super ieftine pentru damă, astfel încât să echilibrezi bugetul, dar și să arăți impecabil.

 

  1. Bluză din lână merinos

 Acest tip de lână este un foarte bun izolant natural și se obține de la oile Merinos. Firul delicat este cel care face diferența între acesta și altele existente pe piață. Deoarece este foarte fin, articolele vestimentare confecționate din această țesătură nu înțeapă, așa că poate fi purtată fără nimic pe dedesubt.

La o lână de cea mai bună calitate, firul poate avea un diametru de 12-24 de microni. Fibrele mai groase se folosesc pentru pături sau plăpumi. Așadar, un pulover din această țesătură este un adevărat răsfăț și finețe, care ține foarte bine de frig în anotimpul rece.

 

  1. Pulover din angora

Firul pufos de angora se obține prin pieptănarea manuală a iepurelui din rasa cu același nume (ce are origine franceză). Doar în acest mod pot fi scoase fibre lungi, de calitate, care sunt transformate, apoi, în articole vestimentare de lux. Pentru ca acest procedeu să nu afecteze iepurii, se respectă ciclul normal de năpârlire al acestora. Puloverele din angora sunt călduroase și foarte pufoase, dar nu toată lumea le poate purta direct pe piele, deoarece unele sunt puțin înțepătoare.

 

Așadar, dacă vrei să îți fie cald iarna și să ai în dulap câteva articole de calitate, cumpără cu încredere haine din fibre naturale.

 

sursa foto: shutterstock.com

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.