Home / Administratie / Activitatea polițiștilor de Imigrări din județul Mureș

Activitatea polițiștilor de Imigrări din județul Mureș

Distribuie

Polițiștii Serviciului pentru Imigrări Mureș au asigurat, în cursul anului 2019, managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 3.264 de persoane, cetățeni europeni și ai statelor terțe fiind emise peste 1.240 de documente de ședere și 237 de avize de muncă.

Polițiștii au depistat 26 de străini aflați în situații ilegale, fiind emise 28 de documente administrative prin care au fost obligați să părăsească teritoriul României și s-au aplicat 5 măsuri de nepermitere a intrării în țara noastră. Totodată, au fost aplicate 191 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.700 de lei.

Potrivit informațiilor furnizate de Serviciului pentru Imigrări al județului Mureș, ”cele mai multe persoane proveneau din Italia, Germania, Ungaria, Olanda și Suedia și 972 de cetățeni din state terțe, dintre care majoritatea din Moldova, Vietnam, Turcia, SUA și China”.

Principalele scopuri pentru care străinii și-au stabilit rezidența sunt: conexe dreptului la unitatea familiei, studii, angajare în muncă sau stabilirea permanentă pe teritoriul României. Astfel, în ceea ce privește admisia în țara noastră, în perioada de referință au fost primite 22 de invitații, majoritatea depuse pentru străini proveniți din Iordania, Egipt și Palestina.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 246 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă, majoritatea pentru cetățeni proveniți din Vietnam, India, Turcia și Mexic.

191 de sancțiuni contravenționale aplicate

”Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referină au fost executate 134 de acțiuni și controlae cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu și au fost depistați 26 de străini aflați în situații ilegale”, se precizază în aceeași sursă.

Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 191 de sancțiuni contravenționale, dintre care amenzi în valoare de aproximativ 24.700 de lei unui număr de 177 de persoane fizice și 14 persoane juridice pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, OUG nr. 102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetâțenilor statelor membre ale UE/SEE și a cetățenilor Confederației Elvețiene respectiv OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și derașarea străinilor pe teritoriul României.

De asemenea, polițiștii Serviciului pentru Imigrări Mureș au dispus măsuri de revocare și încetare pentru 57 de vize de ședere, drept de ședere temporară și de lungă durată, iar pentru 11 dintre aceștia au fost emise și decizii de returnare.

Controlul permanent asupra legalității șederii străinilor în România, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate sunt acțiunile prioritare ale polițiștilor de imigrări, care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Andreea GONDOR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.