DECIZIE. ”Finală” liberală pentru Primăria Târgu-Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4620 Vizualizări

DECIZIE. ”Finală” liberală pentru Primăria Târgu-Mureș

Liberalii din municipiul Târgu-Mureș caută, în continuare, cel mai optim candidat pentru funcția de primar la alegerile locale din acest an. Marți seara, liderii liberalilor mureșeni au analizat rezultatele unui sondaj de opinie care a testat trei posibili candidați PNL la funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș. La ședință au participat și Ludovic Orban – președintele PNL, Robert Sighiartău – secretar general al PNL, Cristian Barbu – secretar general adjunct al PNL și Florin Roman – vicepreședinte regional al PNL.

Potrivit sondajului realizat de o societate de profil din capitală, candidatul cel mai bine situat în competiția pentru Primăria municipiului Târgu-Mureș este consilierul local Theodora Benedek, șeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, care este urmată de Ervin Molnar, consilier județean și director general al Administrației Naționale ”Apele Române” și de omul de afaceri Cosmin Pop, proprietarul societății Romur SA.

Totuși, liberalii nu au luat decizia finală în privința candidatului la conducerea Primăriei municipiului Târgu-Mureș, acesta urmând să fie anunțat dintre Theodora Benedek și Ervin Molnar, până în data de 1 martie, în urma unor analize interne și posibil după un nou sondaj de opinie.

Informații despre ședința liberalilor de marți seara ne-au fost furnizate, în mini-interviul următor, de senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș.

Reporter: Cu ce concluzii s-a încheiat ședința PNL de marți seara?

Senator Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș: Decizia finală nu s-a luat aseară. Aseară s-au analizat rezultatele sondajului care a fost făcut de o casă de sondare din București căreia nu putem să îi dăm numele. Pot spune însă că nu e IRES. Spre bucuria noastră, potrivit sondajului atât Theodora Benedek, cât și Ervin Molnar în două tururi câștigă alegerile locale, dar posibilitatea de creștere mai mare o are Theodora Benedek, care stă mai bine la absolut toate palierele. Locul trei în sondaj a fost ocupat de Cosmin Pop.

Rep.: Este adevărat termenul vehiculat pentru stabilirea candidatului PNL pentru Primăria Târgu-Mureș ca fiind data de 1 martie?

C.C.: La 1 martie trebuie desemnat oficial. Deja începem precampania cu absolut toate, ceea ce înseamnă bannere, afișe, tot. Nu s-a hotărât cine va fi. A fost o discuție la care au participat și președintele partidului, Ludovic Orban, secretarul general Robert Sighiartău și vicepreședintele regional Florin Roman, bineînțeles și un reprezentant al casei de sondare și secretarul general adjunct al partidului, Cristian Barbu. Am discutat nu numai problemele legate strict de candidați, ci și problemele din Târgu-Mureș care au rezultat din acest sondaj.

Rep.: Cum se situează PNL în acest sondaj?

C.C.: Din fericire pentru PNL, suntem pe val și avem o șansă istorică să câștigăm Primăria municipiului Târgu-Mureș. Asta doar în echipă. Indiferent cine din colegii mei va fi desemnat, Theodora Benedek va fi susținută de echipa municipiului PNL, iar dacă va fi desemnat Ervin Molnar, el va fi susținut și de echipa doamnei Theodora Benedek. De fapt, toată organizația PNL Târgu-Mureș se va alia în spatele candidatului desemnat. Dar, deocamdată, acesta nu a fost stabilit.

Rep.: Se va mai organiza un sondaj de opinie sau desemnarea se va face printr-o altă metodă?

C.C.: Cu siguranță se va face o interpretare pe candidat a sondajului, vom cere recomandarea institutului de cercetare care este candidatul cu care trebuie să intrăm în alegeri, dacă ne referim și la ceilalți candidați. Mai intervine un factor, să vedem ce va fi cu alegerea în două tururi, pentru că dacă vor fi alegeri în două tururi vom fi clar câștigători.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE