Târgu-Mureș: Curtea Clinicii de Pneumologie, amenajată și modernizată. Ce prevede proiectul Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2607 Vizualizări

Târgu-Mureș: Curtea Clinicii de Pneumologie, amenajată și modernizată. Ce prevede proiectul

Consilierii județeni au aprobat joi, 30 ianuarie, cu ocazia unei ședințe ordinare de lucru, realizarea de către Spitalul Clinic Județean Mureș a lucrărilor „Amenajare curte Clinica Pneumologie”, în incinta imobilului situat în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 5, care face parte din domeniul public al Județului Mureș, aflat în administrarea Spitalul Clinic Județean Mureș.

Situația actuală

Potrivit Raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, memoriul tehnic pentru realizarea lucrării ”Amenajare curte Clinica Pneumologie” a fost întocmit de SC JNJ Proiect SRL.

”Terenul are deschidere la două străzi: Aleea Cornișa și strada Gheorghe Marinescu, iar pe una din laturi se învecinează cu Parcul Mihai Eminescu. Cu o suprafață propusă pentru intervenții de aproximativ 6.420 de metri pătrați , zona de curte studiată permite accesul auto și pietonal în incintă și cuprinde mai multe zone destinate parcărilor, aleilor auto și o zonă de spațiu verde. În momentul de față, sistemul de circulație din incintă este neadecvat, necorespunzând normelor actuale în vigoare: doar o mică parte din locurile de parcare fiind amenajate, iar restul fiind improvizații, conducătorii auto fiind nevoiți să parcheze haotic în zona descrisă mai sus. Aleile pietonale nu sunt amenajate. Căile de acces, zonele destinate parcărilor cât și căile de circulație auto sunt dintr-un beton degradat sau inexistent în unele zone (din pământ)”, se menționează în document.

Ce se va realiza

Autorii memoriului tehnic propun reorganizarea spațiului și delimitarea acestuia după cum urmează: zona de acces a ambulanțelor, zona de acces și parcări auto pentru medici și personalul spitalului, zona de acces pietonal pentru pacienți și aparținătorii acestora, zona de parcări auto – timp scurt – pentru pacienți sau aparținătorii acestora și zona de relaxare.

”Amenajările parcajelor, ale aleilor auto și pietonale, se vor realiza și dimensiona corespunzător în limita spațiului studiat. Se propune respectarea cadrului natural existent pe amplasament, vegetația existentă – diferiți arbori/copaci. Pentru realizarea parcajelor se vor folosi dale prefabricate înierbate, pentru o integrare cât mai bună în cadrul natural. Aleile auto și pietonale se vor executa din dale prefabricate. Zona de relaxare se propune a fi amenajată cu mobilier urban modern, dar care să nu iasă din contextul arhitectural existent, mobilier pentru spații publice, format din jardiniere, bănci de diferite modele, coșuri de gunoi, rasteluri pentru parcarea bicicletelor și altele. Spațiile verzi existente se vor reamenaja și toaleta. Se propune plantarea unor noi plante și flori ornamentale. Arborii existenți se vor toaleta pentru a sporii speranța de viață a acestora și pentru a conferi un plus de valoare estetică. Sistemul de iluminat actual se propune a fi modernizat pe toată suprafața studiată pentru intervenții. Se vor amplasa stâlpi metalici pentru iluminatul exterior cu sistem led, atât pe zona auto – parcări, alei – cât și pe zona pietonală și de relaxare. Colectarea apelor pluviale se va realiza prin pante caracteristice, către un sistem de rigole și guri de scurgere prefabricate care se vor racorda la canalizarea existentă pe teren. Se propune amplasarea unui bazin de apă subteran, pentru captarea apelor pluviale, care pe viitor poate fi folosit pentru irigarea spațiilor verzi create”, se prevede în document.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE