Tribunal din Mureș, rămas fără pază din partea Jandarmeriei! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 875 Vizualizări

Tribunal din Mureș, rămas fără pază din partea Jandarmeriei!

Preşedintele Curţii de Apel Târgu-Mureş, Andreea Ciucă, a declarat joi, 30 ianuarie, într-o conferinţă de presă, că Tribunalul Specializat Mureş a rămas fără pază din partea Jandarmeriei Române, care nu a putut fi convinsă că şi aceasta este tot o instanţă de judecată, însă jandarmii spun că Hotărârea de Guvern care enumeră instanţele care beneficiază de acest serviciu nu prevede şi termenul de ”tribunal specializat”.
”De un an şi ceva Tribunalul Specializat Mureş s-a mutat în locaţia de pe strada Bolyai (ca urmare a lucrărilor de reabilitare a Palatului de Justiţie – n.r.). Am început din mai anului 2018 demersuri scrise – până atunci am premers cu demersuri orale – la Ministerul Justiţiei, la Ministerul Afacerilor Interne, la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi le-am continuat într-una ca să convingem că Tribunalul Specializat Mureş este instanţă de judecată. Pentru că au spus că pot să asigure paza cu jandarmi pentru că nu figurează pe listă. Există un HG pe baza articolului 121 din Legea 304 a organizării judiciare, unde se spune că paza bunurilor, valorilor, controlul accesului şi asigurarea ordinii se asigură de către Jandarmeria Română. Şi în acest sens este o Hotărâre de Guvern care are ca anexă lista instanţelor, Tribunalul Specializat nu era acolo. Nu a fost nicio problemă până am fost împreună în aceeaşi clădire, fiindcă s-a mărit dispozitivul, s-a asigurat paza. (…) Poate să aibă câte epitete şi adjective o instanţă, fiindcă aceea tot o instanţă este!”, a susţinut judecătorul Andreea Ciucă.
Preşedintele Curţii de Apel Târgu-Mureş a precizat că atunci când a fost elaborată acea hotărâre de guvern nu existau tribunale specializate, dar că din 2018 până acum actul normativ a fost modificat de două ori, însă această structură nu a fost cuprinsă, în ciuda demersurilor repetate din partea Curţii de Apel Târgu-Mureş
”Am vorbit şi mi s-a spus că în lege se asigură paza curţilor de apel, tribunalelor şi judecătoriilor, nu scrie de tribunalele specializate. Când a fost făcută legea nu erau tribunalele specializate Şi atât ne-am chinuit, dar nu am obţinut nimic. La IGJR a fost o lentoare maximă, nici la Ministerul Justiţiei nu am găsit o ieşire din pasivitate şi practic am rămas fără pază. Drama este că acea HG s-a modificat de două ori de atunci, o dată în decembrie 2018, deşi noi din mai făceam demersuri, nu cu poveşti, vă arăt un dosar cu toate actele (…) S-a modificat în decembrie 2018, s-au introdus probaţiunile, pe noi nu ne-au băgat, s-a mai modificat în iunie 2019, au băgat o secţie civilă, cred că a Tribunalului Bacău, pe noi iar nu ne-au băgat. Aşa că noi plătim pază externă şi vorbim avioane de banul public. Nu ai cum să laşi instanţa fără pază, oamenii îşi fac treaba, nu le putem reproşa nimic, dar nu suntem liniştiţi, instanţa trebuie păzită de Jandarmeria Română”, a subliniat Andreea Ciucă.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE