Home / Administratie / Pompierii de la ISU Mureș nu au psiholog, deși au peste 60 de intervenții zilnic

Pompierii de la ISU Mureș nu au psiholog, deși au peste 60 de intervenții zilnic

Distribuie

Presiunea psihologică asupra angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Horea” al judeţului Mureş a crescut, ajungându-se la peste 60 de intervenţii pe zi, dar instituţia nu le poate asigura un psiholog, întrucât niciun profesionist nu a fost interesat să se prezinte la concursurile organizate, a anunţat vineri, 31 ianuarie, inspectorul şef al ISU Mureş, colonel Călin Handrea.
”Noi, pompierii, suntem o familie mare şi stând la serviciu 24 de ore, pentru că aşa sunt turele, eşti obligat să te consiliezi, să îţi împărtăşeşti probleme, nevoi, dorinţe. Se consiliază atât în tura de serviciu, la ieşire discută cu cealaltă tură şi împărtăşesc problemele întâlnite, iar în momentul în care le împărtăşeşti parcă se mai împart. Acest post de psiholog există în statul de organizare, a fost scos de mai multe ori la concurs, nu s-a încadrat. Suntem arondaţi la ISU Bucureşti, au mai mulţi psihologi dar totuşi distanţa e mare, vin şi ei când pot. Ar fi nevoie pentru că intervenţiile în domeniul nostru sunt foarte dificile şi pot să lase urme iar omul are nevoie să vorbească cu un psiholog”, a declarat colonel Călin Handrea, în şedinţa de bilanţ a activităţii pentru anul 2019.

(www.agerpres.ro)

 

De asemenea, verificati

Investiție de 6,5 milioane de lei pentru modernizare de străzi în Solovăstru

Distribuie Primăria Comunei Solovăstru a demarat, în data de 9 aprilie 2024, o licitație estimată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.