Home / Business / Topul Firmelor Mureșene. Lokpinus, furnizor de arbuşti şi arbori ornamentali

Topul Firmelor Mureșene. Lokpinus, furnizor de arbuşti şi arbori ornamentali

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a celor mai competitive societăți din județul Mureș, incluse în cea de-a 26-a ediție a Catalogului Topul Firmelor Mureșene, publicație editată și prezentată în anul 2019 de Camera de Comerț și Industria a Județului Mureș, cu ocazia tradiționalului eveniment de business intitulat ”Gala Topul Firmelor Mureșene”.

La categoria ”Intreprinderi mici”, secțiunea ”210 – Silvicultură și alte activități forestiere” locul 1 a fost atribuit societății Lokpinus SRL Câmpu Cetății.

Afaceri de 2,4 milioane lei în 2018

Potrivit portalului www.listafirme.ro, societatea s-a înființat în luna februarie 2003, are ca obiect de activitate ”silvicultura și alte activități forestiere” și este deținută de Lokodi Gergely, care are și calitatea de administrator.

Firma a avut o cifră de afaceri de 2 milioane lei în 2017 și de 2,4 milioane lei în 2018, profit net de 1 milion lei în 2017 și de 0,7 milioane lei în 2018 și un număr mediu de 12 angajați în 2017 și 13 în 2018.

Plantație, plus magazin de prezentare

Conform paginii web a societății, www.pepiniera-pinus.ro, SC Lokpinus SRL a fost înfiinţată ca asociaţie familială, iar activitatea principală o constituie cultivarea de arbuşti şi arbori ornamentali, plante perene, respectiv de material săditor.
”La început înmulţirea se realiza într-o singură folie pe 20 de metri pătraţi în nisip fluvial. Cultivarea pe aer liber se realiza tot pe o suprafaţă relativ mică de 2.500 de metri pătraţi. În anul 2006 s-a înfiinţat Magazinul de Prezentare Lokpinus în oraşul apropiat Sovata. Menirea acestuia este valorificarea plantelor ornamentale cultivate de noi. Momentan cultivăm plante ornamentale pe o suprafaţă de 10 hectare. În acelaş timp pe un hectar funcţionează un container, iar pe 20 de hectare o plantaţie de pomi de iarnă – Abies normandiana şi Picea punges”, se precizează pe site-ul firmei.

Adresa societății este Câmpu Cetății nr. 33/A, iar informații suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon 0745-960.733, 0724-226.793 și 0265-347.013.

Alex TOTH

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Iernuțean de 75 de ani șantajat de două femei cu ”fapte compromițătoare”

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureș au surprins în flagrant delict luni, 18 octombrie, două …