Coronavirusul din Wuhan – o urgență internațională Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Coronavirusul din Wuhan – o urgență internațională

Imaginile șocante ale spitalelor supraaglomerate din China dublate de cifrele alarmante ale numărului de îmbolnăviri și decese par a creiona scena apocaliptică a unei epidemii care poate ajunge ușor la statutul de pandemie. Realitatea ultimilor ani a demonstrat că riscurile epidemiologice ale lumii globale sunt greu controlabile. Ebola, MERS, SARS și nCoV-2019 au ocupat, succesiv, primul loc în atenția publică internațională, generând îngrijorare și totodată ridicând probleme privind managementul crizelor de sănătate publică la nivel internațional.

Organizația Mondială a Sănătății a convocat în 22 ianuarie Comitetul de Urgență care a dezbătut situația din China și dacă aceasta constituie o problemă de sănătate publică de îngrijorare internațională. Cu toate că epidemia nu a atins, încă, în viziunea Comitetului acest statut, numărul total al deceselor și totodată îmbolnăvirile raportate în mai multe state printre care și SUA și Australia generează îngrijorare. Astfel, după cum era de așteptat, OMS a revenit asupra deciziei și a decretat stare de urgență internațională invitând statele să ia măsuri adecvate pentru stoparea răspândirii lui.

Riscurile sunt amplificate de mobilitatea internațională și raportarea multor cazuri în 18 state, la care se adaugă celor 213 decese de până acum și peste 10.000 de cazuri confirmate în China, conform OMS. Situație este oarecum similară cu cea din Arabia Saudită care în 2014 cu două săptămâni înainte de începerea pelerinajului la locurile sfinte, denumit Hajj, avea grad ridicat de avertizare epidemiologică din partea OMS datorită MERS.

Lector univ. dr. Mihaela NATEA / Sursa foto: BBC

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE