Claudiu Maior acuză Consiliul Național de Combatere a Discriminării de… discriminare! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 859 Vizualizări

Claudiu Maior acuză Consiliul Național de Combatere a Discriminării de… discriminare!

Liderul ALDE Târgu-Mureș, Claudiu Maior, a publicat marți, 4 februarie, pe pagina sa de Facebook, un text în care acuză conducerea Consiliul Național de Combatere a Discriminării (CNCD) de dublă măsură în judecarea lui Dorin Florea (amendat cu 10.000 de lei pentru o postare pe Facebook în care propune evaluarea cuplurilor care doresc să devină părinți prin intermediul unei anchete sociale) și recentul caz de discriminare etnică a doi bărbați din Sri Lanka, care lucrau la o brutărie din localitatea harghiteană Ditrău.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul asumat de președintele ALDE Târgu-Mureș:

Sunt curios cine va mai fi amendat de data aceasta?! Primarul, preotul, polițistul, sătenii sau srilankezii?

Pentru unii mumă, pentru alții… ciumă! Așa poate fi interpretată aplicarea legii la Consiliul Național de Combatere a Discriminării!

Când primarul Dorin Florea a îndrăznit să propună o dezbatere publică pentru schimbarea legii prin care se acordă alocații copiilor ai căror părinți nu muncesc, a fost taxat imediat! CNCD s-a autosesizat la câteva ore după ce postarea a apărut pe Facebook și i-au aplicat urgent sancțiunea.

La Ditrău însă, au fost nevoie de câteva zile ca același Consiliu Național de Combatere a Discriminării condus de Asztalos Csaba să se autosesizeze, deși presa națională vuia, iar sute de oameni și autorități locale cereau alungarea din localitate a celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați legal la o brutărie. Așa cum ne-am obișnuit în România ultimilor 30 de ani, vinovate sunt, de regulă, victimele. Proprietarul brutăriei care a angajat muncitorii din Sri Lanka a fost amendat de ITM. CNCD însă nu a aplicat până acum nici o sancțiune în acest caz, deși declarațiile au fost mai mult decât evidente.

Sunt curios cine va mai fi amendat de data aceasta?! Primarul, preotul, polițistul, sătenii sau srilankezii?

(Redacția)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE