Home / Invatamant / Consiliul Județean al Elevilor Mureș solicită parlamentarilor respingerea OUG 51/2019

Consiliul Județean al Elevilor Mureș solicită parlamentarilor respingerea OUG 51/2019

Consiliul Județean al Elevilor Mureș atrage atenția asupra stării de urgență cu privire la transportul elevilor din România, susținând demersurile pe care Consiliul Național al Elevilor le-a înaintat pentru a împiedica Ordonanța de Urgență a Guvernului 51/2019, ce presupune scoaterea transportului din sfera serviciilor publice și scăderea drastică a echității acestuia.

”Tragem un semnal public de alarmă alături de colegii noștri din toată țara, pentru a determina parlamentarii să respingă proiectul de lege ce ar avea să limiteze accesul la școlarizare. Consiliul Național al Elevilor a transmis, în cursul zilei de ieri (duminică, 2 februarie – n.r.), scrisori deschise către grupurile parlamentare din Parlamentul European prin care a cerut să se alăture demersului prin care Ordonanța de Urgență 51/2019 să fie respinsă de parlamentarii din România”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Mureș.

De asemenea, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România a sesizat Comisia Europeană pentru a interveni în rezolvarea problemei privind transportul pentru elevi pe plan național, precum și OBESSU – The Organising Bureau of European School Students’ Unions, structura de reprezentare a elevilor la nivel european, care și-a arătat interesul pentru acest demers și susține public respingerea parlamentară a OUG 51, printr-o scrisoare deschisă.”Ordonanță de urgență, care este în contradicție cu un act normativ superior, anume Regulamentul (CE) 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători și de abrogare a Regulamentelor (CEE) 1191/69 și nr. 1107/70 ale Consiliului, îi eliberează pe transportatori de obligația de a subvenționa transportul elevilor. În zilele ce urmează, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Mureș vor pune presiune pe parlamentarii din județul Mureș să respingă OUG 51/2019 și să militeze, cot la cot cu elevii, pentru un sistem educațional accesibil, echitabil și calitativ”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Al patrulea deces cauzat de Covid-19 în Mureș!

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat luni, 6 aprilie, al …