Consiliul Județean al Elevilor Mureș solicită parlamentarilor respingerea OUG 51/2019 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 512 Vizualizări

Consiliul Județean al Elevilor Mureș solicită parlamentarilor respingerea OUG 51/2019

Consiliul Județean al Elevilor Mureș atrage atenția asupra stării de urgență cu privire la transportul elevilor din România, susținând demersurile pe care Consiliul Național al Elevilor le-a înaintat pentru a împiedica Ordonanța de Urgență a Guvernului 51/2019, ce presupune scoaterea transportului din sfera serviciilor publice și scăderea drastică a echității acestuia.

”Tragem un semnal public de alarmă alături de colegii noștri din toată țara, pentru a determina parlamentarii să respingă proiectul de lege ce ar avea să limiteze accesul la școlarizare. Consiliul Național al Elevilor a transmis, în cursul zilei de ieri (duminică, 2 februarie – n.r.), scrisori deschise către grupurile parlamentare din Parlamentul European prin care a cerut să se alăture demersului prin care Ordonanța de Urgență 51/2019 să fie respinsă de parlamentarii din România”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Mureș.

De asemenea, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România a sesizat Comisia Europeană pentru a interveni în rezolvarea problemei privind transportul pentru elevi pe plan național, precum și OBESSU – The Organising Bureau of European School Students’ Unions, structura de reprezentare a elevilor la nivel european, care și-a arătat interesul pentru acest demers și susține public respingerea parlamentară a OUG 51, printr-o scrisoare deschisă.

”Ordonanță de urgență, care este în contradicție cu un act normativ superior, anume Regulamentul (CE) 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători și de abrogare a Regulamentelor (CEE) 1191/69 și nr. 1107/70 ale Consiliului, îi eliberează pe transportatori de obligația de a subvenționa transportul elevilor. În zilele ce urmează, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Mureș vor pune presiune pe parlamentarii din județul Mureș să respingă OUG 51/2019 și să militeze, cot la cot cu elevii, pentru un sistem educațional accesibil, echitabil și calitativ”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE