FOTO: Bilanțul anului 2019. Salvatorii de la ISU Mureș, peste 61 de intervenții/zi! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 376 Vizualizări

FOTO: Bilanțul anului 2019. Salvatorii de la ISU Mureș, peste 61 de intervenții/zi!

Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș a prezentat vineri, 31 ianuarie, cu ocazia unei ședințe festive găzduită de Sala mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureș, bilanțul instituției pe anul 2018.

Timpul de răspuns, în scădere

Sintetic, cifrele cu care ISU ”Horea” al județului Mureș a încheiat anul 2019 sunt următoarele: 24.387 de solicitări, 22.530 de intervenții, 20.875 de misiuni ale echipajelor SMURD, 1.692 de activități de control și informare preventivă, 757 de incendii și 349 de accidente. ”Am avut 24.387 de solicitări la care Inspectoratul a fost chemat. Dintre acestea, 22.530 au fost intervenții propriu-zise. Am avut o creștere însemnată, de peste 20%, iar pe zi a fost un număr de 61 de intervenții, aproape 62 de intervenții. Înseamnă mult. În privința intervențiilor altele decât SMURD, acestea au fost 1.655, față de 1.310 în anul precedent. Numărul solicitărilor și în acest caz a crescut cu 26,34%, iar timpul de răspuns a scăzut în mediul urban cu aproape un minut. Un lucru lăudabil, iar în mediul rural a rămas oarecum similar”, a afirmat inspectorul șef al ISU ”Horea” al județului Mureș.

Col. Călin Handrea a explicat apoi și scăderea timpului de răspuns la intervenții: ”Subunitățile Inspectoratului sunt repartizate astfel încât timpul de răspuns pentru fiecare unitate administrativ-teritorială din județ să fie cel mai scurt. Astfel, avem Subunitatea Târgu-Mureș, care are în componență Garda de intervenție Miercurea Nirajului cu Punctul de lucru Sovata, Subunitateta Reghin care are Punctul de lucru Deda, Subunitatea Sighișoara, fără Punct de lucru, Secția Târnăveni cu Punctul de lucru Luduș și Secția Sărmașu cu Punctul de lucru Râciu”.

Peste 20.000 de intervenții SMURD

În 2019, numărul intervențiilor SMURD Mureș a fost de 20.875, cu o medie de 57,19/zi, în creștere cu 19,68 față de anul precedent.

”Timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD din județ a fost de 9 minute și 22 de secunde. Acest timp de răspuns este mult mai bun decât media națională, e datorat în primul rând dispersării acestor echipaje de prim ajutor, Serviciile Mobile de Urgență, Reanimare și Descarcerare desfășurându-și activitatea în 15 locații”, a menționat col. Călin Handrea.

Profesionalism și dedicare pentru meserie

La ședința de bilanț au participat și Mara Togănel, prefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond, subprefectul județului Mureș, precum și vicepreședinții Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpeanu și Ovidiu Dancu, care au transmis mesaje instituționale specifice unui asemenea eveniment.

”Vă felicit, sincer, pentru performanțele pe care le-ați gestionat la nivelul județului Mureș, pentru mecanismul complet de reacție la urgențe și pentru felul în care ați răspuns solicitărilor cetățenilor și nevoilor comunității. Sunteți o instituție modernă, sunteți o instituție flexibilă, sunteți o instituție eficientă în gestionarea situațiilor de urgență, o instituție care a reușit crearea unui climat de încredere și evident de siguranță prin serviciile de înaltă calitate oferite mureșenilor. Este normal ca oamenii să vă răsplătească printr-un nivel ridicat de încredere, este normal ca oamenii să vă răsplătească pentru tot ceea ce faceți”, a afirmat prefectul Mara Togănel.

”Lăsând la o parte nivelul de dotare, cel mai importat factor este resursa umană. Experiența, profesionalismul, dedicarea pentru meserie și în egală măsură sacrificiul pe care fiecare dintre dumneavoastră trebuie și știu că îl faceți pentru ca serviciul pe care îl oferiți cetățenilor să fie de înaltă calitate. Pentru asta vă felicit și vă doresc succes, putere de muncă și multă sănătate”, a transmis Alexandru Cîmpeanu.

”În afara faptului că am asigurat, în limita posibilităților, anumite surse de finanțare pentru dotări și pentru salarii, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Transilvaniei am asigurat anumite dotări pentru inspectoratele județene din cadrul Regiunii 7 Centru. Încă mai funcționăm, dar din păcate liniile de finanțare aferente fondurilor europene nu ne-au permis să mai facem noi achiziții. Cu această asociație în momentul de față asigurăm doar partea de post-implementare a celor trei programe mari pe care le-am derulat”, a menționat Ovidiu Dancu.

Text și foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE