Târgu-Mureș: Noutăți despre viitorul supermarket Lidl din 7 Noiembrie! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6534 Vizualizări

Târgu-Mureș: Noutăți despre viitorul supermarket Lidl din 7 Noiembrie!

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu-Mureș au publicat, în urmă cu câteva zile, în dezbatere publică, pe pagina web a instituției, www.tirgumures.ro, detalii despre proiectul ”PUZ Reglementare zonă aferentă supermarket-ului Lidl”, propus a fi realizat pe strada 22 Decembrie 1989 nr. 150-152 din Târgu-Mureș.

Clădirile existente, demolate

Proiectul supus dezbaterii publice propune construirea unui supermarket Lidl pe o suprafață de teren de o suprafață de 11.741 de metri pătrați.

”În incintă există în momentul de față alte construcții, care urmează a fi demolate pentru a face loc parcărilor și clădirii supermarket-ului. Proiectul propune reglementarea unui teren intravilan într-un ansamblu aferent unei unități teritoriale de referință specifică comerțului en detail, dat fiind faptul că retailerul germal Lidl comercializează produse alimentare și non-alimentare în regim en detail. Clădirile existente se desfăşoară pe mai multe niveluri, având o formă regulată, acestea urmând să fie demolate. Clădirea propusă se desfăşoară pe un singur nivel, având înălțimea specifică unei hale și este conturată de o formă neregulată cu dimensiunile conform planului de situație anexat”, se menționează în documentul întocmit de o echipă de arhitecți ai SC ADI Proiect SRL.

Soluții pentru fluidizarea traficului rutier

Potrivit aceluiași document, ”din punct de vedere al expresivității exterioare se propune o imagine conform stilului arhitectural contemporan asociată cu standardul de imagine regăsit în toate supermarket-urile Lidl”, iar ”în restul spațiului din incintă s-au prevăzut în jurul clădirilor amenajări legate în principal de accese, parcări și spații verzi.”

Autorii documentației tehnice au mai precizat că se dorește intervenția asupra profilului de drum actual aferent DN15 (strada 22 Decembrie 1989), cu scopul de a fluidiza accesul dinspre și înspre viitorul spațiu comercial Lidl. Lățimea străzii DN15 pe segmenul Lidl va fi de 22,6 metri. Totodată, din DN15 se va realiza o stradă de acces la parking-ul Lidl, iar lățimea străzii de acces va fi 15,2 metri.

Stație nouă de autobuz

În zona viitorului supermarket se mai dorește amenajarea unei stații de autobuz, pe strada 22 Decembrie 1989, pe aceeași parte cu magazinul Lidl.

”În ceea ce privește stația de autobuz existentă pe partea cealaltă a străzii 22 Decembrie 1989, ea se va reamplasa la nord-est, fiind dispusă vizavi de stația propusă”, se arată în document.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE