Deputatul Florin Buicu, apel public către Avocatul Poporului Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 459 Vizualizări

Deputatul Florin Buicu, apel public către Avocatul Poporului

Deputatul mureșean Florin Buicu (PSD) a lansat un apel public miercuri, 5 februarie, către Avocatului Poporului, pentru a ataca Ordonanța de Urgență a Guvernului de modificare a Legii 95/2006 actualizată, Legea reformei în sănătate privind modificările derulării programelor de sănătate.

”Prin această ordonanță, serviciile medicale contractate furnizorilor privați a căror costuri depășesc sumele plătite de casa de asigurări de sănătate vor fi decontate din bugetul de stat. Nu vorbim doar de o liberalizare a serviciilor medicale, ci de “mutarea” furnizorilor la bugetul de stat, nu numai la bugetul asigurărilor de sănătate. Iar acest lucru va fi valabil și pentru serviciile medicale în cazul urgențelor. În sistemul de sănătate, de asigurări de sănătate există două fenomene, selecția adversă și hazardul moral, și profesioniștii trebuie să recunoască asta, de care actualii guvernanți țin cont doar pentru a rotunji profiturile, nu pentru a asigura echitate și acces egal la sănătate”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

La finalul textului, deputatul social-democrat Florin Buicu a lansat un apel și către parlamentari: ”De asemenea, fac un apel la colegii senatori și deputați, să încercăm în regim de urgență să respingem în cele două camere ale Parlamentului Ordonanța de Urgență a Guvernului înainte de aprobarea de Guvernul interimar, sper personal, a Hotărârii de Guvern care să aprobe Contractul Cadru de asigurări sociale de sănătate, precum și a normelor acestora, dar și înainte de aprobarea de același Guvern Minciuna PNL-PD-L a Hotărârii privind programele de sănătate care au termen 31 martie 2020.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE