Topul Firmelor Mureșene. Reichon, betoane pentru structuri durabile Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1264 Vizualizări

Topul Firmelor Mureșene. Reichon, betoane pentru structuri durabile

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a celor mai competitive societăți din județul Mureș, incluse în cea de-a 26-a ediție a Catalogului Topul Firmelor Mureșene, publicație editată și prezentată în anul 2019 de Camera de Comerț și Industria a Județului Mureș, cu ocazia tradiționalului eveniment de business intitulat ”Gala Topul Firmelor Mureșene”.

La categoria ”Intreprinderi mici”, secțiunea ”2363 – Fabricarea betonului” locul 1 a fost atribuit societății Reichon SRL Târgu-Mureș.

Afaceri de  17,2 milioane lei în 2018

Potrivit portalului www.listafirme.ro, societatea s-a înființat în luna februarie 2000, are ca obiect de activitate ”fabricarea betonului” și este deținută de doi asociați, Dobo Ellemer și Alexandru Rigo, ambii având și calitatea de administratori.

Firma a avut o cifră de afaceri de 15 milioane lei în 2017 și de 17,2 milioane lei în 2018, profit net de 1,1 milioane lei în 2017 și de 1,5 milioane lei în 2018 și un număr mediu de 27 de angajați, atât în 2017, cât și în 2018.

Investiții în retehnologizare

Conform paginii web a societății, www.reichon.ro, SC Reichon SRL a avut inițial ca obiect principal de activitate lucrările de construcții rutiere și fabricarea mortarelor.

”Încă de la data înființării, obiectivul societății a fost acela de specializare a producției și implementarea unor standarde de calitate cât mai ridicate. În susținerea intențiilor pentru dezvoltarea societății, în cursul anului 2004 a fost demarată și activitatea de producție a betoanelor, activitate care în prezent este principala sursă de venituri a societății. Calitatea și cantitățile de betoane comercializate au impus societatea ca fiind un producător important la nivel zonal. Creșterea portofoliului de clienți și cerințele acestora – au condus și la dezvoltarea capacităților de producție a betoanelor”, se precizează pe site-ul firmei.

Potrivit aceleiași surse, în decursul anului 2010 a fost implementată o investiție pentru retehnologizarea fluxului de producție a betonului marfă. În acest sens a fost achiziționată și montată o centrală de producție betoane nouă, cu o capacitate de producție instalată de 60 – 70 mc/oră.

„Din punct de vedere constructiv-tehnologic, ansamblul de echipamente reprezintă ultimul standard în ceea ce privește producția betoanelor de înaltă calitatate. Centrala de betoane este echipată cu instrumentar de control și coordonare proces în comandă numerică. Producția de betoane nu este influențată de factorii meteo, instalațiile fiind complet închise și izolate – prevazute și cu sisteme de încălzire. Alimentarea cu materii prime se face controlat, prin intermediul unei stații de preîncărcare. De asemenea, emisiile de zgomot și pulberi sunt aproape de nivel zero, iar reziduurile sunt reciclate prin intermediul unei stații reciclator ape tehnologice și a betoanelor uzate”, se menționează pe pagina web www.reichon.ro.

Punct de lucru la Sighișoara

În toamna anului 2013 a fost deschis punctul de lucru de la Sighișoara, stația de betoane amplasată precum și echipamentele subsecvente acesteia fiind noi, de ultimă generație.

”La fel ca și pentru punctul de lucru Târgu-Mureș – stația este închisă constructiv, concepută pentru a funcționa indiferent de condițiile climaterice. Capacitatea de producție a instalațiilor este de circa 40 – 60 mc/oră”, se arată pe site-ul firmei.

Stație de betoane mobilă

Totodată, în decursul anului 2014 societatea a achiziționat și prima stație de betoane mobilă.

”Acest ansamblu tehnologic este amplasat în apropierea municipiului Reghin, pe raza teritorială a comunei Petelea – DN 15 km 102+900. Scopul acestor noi capacități este de a satisface cerințele clienților din municipiul Reghin și împrejurimi, precum și în șantierele de medie și mare anvergură din zona. Stația de betoane mobilă este proiectată pentru funcționare independentă, fiind însoțită de un generator electric de mare capacitate, rezervoare pentru alimentare cu apă, container laborator, containere birouri – spații de cazare personal deservent, s.a.m.d.”, se mai precizează pe pagina web www.reichon.ro.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE