Home / Business / Evoluția exporturilor și importurilor din Regiunea Centru

Evoluția exporturilor și importurilor din Regiunea Centru

Distribuie

Exporturile realizate în primele nouă luni din 2019 de judeţele din Regiunea Centru au fost mai mici cu aproximativ 65 milioane de euro faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce importurile au fost mai mari cu circa 136 milioane de euro, potrivit unui raport transmis Agerpres de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.
Astfel, în perioada ianuarie – septembrie 2019, în Regiunea Centru s-au realizat exporturi în valoare de peste 8,1 miliarde de euro, faţă de perioada corespunzătoare din anul 2018 exportul fiind mai mic cu 0,8%, respectiv cu 64,7 milioane de euro.
„În cadrul judeţelor componente ale regiunii, judeţul Braşov a avut o pondere de 32,7% în totalul exporturilor realizate în perioada 1 ianuarie – 30 decembrie 2019, fiind urmat de Sibiu cu 29,1%, Alba cu 23,3%, Mureş cu 9,3% şi judeţele Covasna şi Harghita, fiecare cu câte 2,8%”, au precizat reprezentanţii DRS Alba.
În ceea ce priveşte valoarea totală a importurilor realizate în primele nouă luni ale anului trecut, aceasta a fost de peste 7,5 miliarde de euro, mai mare cu 1,8%, adică cu 135,9 milioane de euro, faţă de perioada corespunzătoare din anul 2018.
În totalul importurilor realizate în perioada ianuarie – septembrie 2019, judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată pondere, de 32,5%. Cea mai scăzută valoare s-a înregistrat în judeţul Covasna, cu 2,9% din ponderea importurilor din Regiune.
La nivelul Regiunii Centru, balanţa comercială a înregistrat anul trecut, în primele nouă luni, un excedent în valoare de 635,1 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu, Alba, Braşov şi Covasna şi negative în Mureş şi Harghita.

(www.agerpres.ro)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.