Home / Business / Liberalii susțin introducerea gazelor naturale în sate

Liberalii susțin introducerea gazelor naturale în sate

Distribuie

Liberalul Horea Șarlea, care îndeplinește funcția de consilier în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), a prezentat vineri, 7 februarie, într-o conferință de presă organizată la Târgu-Mureș, informații despre Ordonanța de Urgență emisă la ultima ședință de Guvern, privind instituirea programului național de introducere a gazelor naturale în localitățile încălzite cu combustibil solid.

Program în valoare de 2,5 miliarde de lei

Potrivit consilierului din cadrul MLPDA, în prezent 50% din gospodăriile din România nu sunt conectate la sistemele de alimentare cu gaz și se bazează pe surse de energie care dăunează mai mult mediului decât gazele, astfel încât este absolut necesară creșterea accesului populației la surse de energie mai puțin poluante.

”În ultima perioadă, asigurarea cu material lemnos a gospodăriilor din România este destul de greoaie, iar pe parcursul anului trecut PNL a prezentat un program care se referă la introducerea gazelor naturale în satele românești. În ultima ședință de Guvern, Guvernul liberal a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru demararea programului de înființare și introducere a gazelor naturale în satele românești. Este vorba despre un program care se va desfășura prin fonduri europene, care va avea alocată o sumă de 2,5 miliarde de lei, adică aproximativ 500 de milioane de euro, program care se va desfășura pe durata a patru ani. Avem o alocare de aproximativ 200 de milioane de euro până în 2020, deci pe exercițiul financiar actual pentru fonduri europene și restul sumei de 300 de milioane de euro sunt programați pentru următoarea perioadă, 2021-2027”, a declarat Horea Șarlea, care deține și funcția de vicepreședinte al PNL Târgu-Mureș.

În perioada viitoare, va fi finalizat și Ghidul de finanțare, astfel încât conducătorii unităților administrativ teritoriale să aibă posibilitatea de a depune proiectele.

”Deocamdată, Guvernul liberal a pregătit cadrul legal urmând ca apoi să urmeze o Hotărâre de Guvern și o serie de ordine pentru Ghidul de finanțare care va fi întocmit de Ministerul Fondurilor Europene. Prin intermediul acestui Ghid,  toate primăriile vor putea să depună proiecte. În momentul de față, la Ministerul Lucrărilor Publice se depun constant proiecte de acest fel, beneficiari fiind primăriile din România. Aceste proiecte se referă în primul rând la înființarea de rețele noi”, a mai arătat Horea Șarlea.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.