Home / Invatamant / Alertă provocată de coronavirus într-o școală din Mureș

Alertă provocată de coronavirus într-o școală din Mureș

Distribuie

Părinţii unor elevi de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Târgu Mureş au cerut, în scris, conducerii şcolii izolarea unui copil a cărui mamă se va întoarce din China în zilele următoare, de teamă ca femeia să nu fie purtătoare de coronavirus, solicitând ca elevul să stea acasă pe perioada în care mama lui se va afla în carantină.
Părinţii au mai cerut ca după terminarea perioadei de carantină, atât copilul, cât şi mama lui să îşi facă analizele şi să prezinte rezultatele.
De asemenea, petiţionarii mai cer luarea unor măsuri şi în cazul altor elevi, care sunt rude cu copilul a cărui mamă urmează să se întoarcă din China şi au cerut izolarea acestora la domiciliu timp de două săptămâni.
Inspectorul general şcolar al judeţului, Claudiu Bândilă, susţine că elevul nu poate fi împiedicat să vină la şcoală, chiar dacă mama lui va fi obligată să se izoleze la domiciliu.
„Autoizolarea membrilor familiei se face voluntar, doar mama fiind obligată să se izoleze la domiciliu. Ţinem legătura cu Direcţia de Sănătate Publică privind acest caz, instituţie care, la rândul ei, ia măsurile de monitorizare a mamei şi ţine legătura cu familia, pregătită să urmeze protocolul”, a precizat, duminică, Claudiu Bândilă.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a comunicat şcolii că după intrarea în ţară a mamei elevului, membrii familiei vor avea obligaţia să poarte mască, să stea la distanţă şi să ia măsuri stricte de igienă.
DSP Mureş a precizat că, zilnic, în şcoală se va face triajul epidemiologic, iar în cazul apariţiei de simptome se va suna de urgenţă la 112.
La intrarea în ţară, peste câteva zile, mama elevului are obligaţia să completeze un chestionar care va fi transmis la DSP Mureş.

(www.agerpres.ro)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.