FOTO: Rebusistul Alex Toth vă propune ”Județul Mureș în jocuri de cuvinte”! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1018 Vizualizări

FOTO: Rebusistul Alex Toth vă propune ”Județul Mureș în jocuri de cuvinte”!

Redactorul șef al cotidianului Zi de Zi din Târgu-Mureș, cunoscutul rebusist Alex Toth, a ieșit la rampă cu o nouă lucrare de specialitate, intitulată ”Județul Mureș în jocuri de cuvinte.” Aceasta este realizată sub forma unei reviste de format A4 de 58 de pagini full color și conține o gamă diversificată de jocuri logice, începând de la integrame și careuri, la retroblocuri, fotointegrame, faguri și chiar sudoku. Totodată, lucrarea conține mai multe hărți turistice, ale județului Mureș și ale orașelor Târgu-Mureș, Sighișoara, Reghin și Sovata, ale căror obiective turistice au corespondențe în jocurile compuse de Alex Toth.

Județul Mureș, ”vizitat” prin intermediul jocurilor de cuvinte

Din acest punct de vedere, lucrarea ”Județul Mureș în jocuri de cuvinte” poate fi considerată o continuare a almanahului ”Mureșul în integrame”, publicație de 100 de pagini purtând semnătura lui Alex Toth, editată de cotidianul Zi de Zi în anul 2017.

”Atunci când am aflat că se intenționează editarea unui nou almanah de integrame și alte jocuri despre județul Mureș, după cel editat în urmă cu aproape doi ani, m-am simțit (re)cuprins de entuziasm. Lăsând patriotismul local la o parte, trebuie să recunoaștem obiectiv că județul Mureș este unul dintre cele mai frumoase județe ale României, fapt reliefat și de onorantul loc 4 ocupat în Topul național al numărului de turiști. Însă dincolo de cifre și de statistici rămân întotdeauna locurile, obiectivele care merită într-adevăr vizitate de turiști aflați în căutare de amintiri frumoase. Un jurnalist cu har reușește ca prin reportajele sale să îl facă pe cititor ”să vadă”, doar prin intermediul unui text, anumite locuri sau întâmplări. Prin extensie, lucrarea de față reprezintă o invitație pentru amatorii de cuvinte încrucișate de a vizita virtual, prin intermediul jocurilor de cuvinte, județul Mureș. Călătorie plăcută tuturor!”, a precizat autorul, în prefața lucrării.

Integramă și careu pentru Guinness Book of Records

Colegul nostru Alex Toth are o experiență de aproape 25 de ani în realizarea jocurilor logice de cuvinte, având la activ mii de jocuri publicate, dar și câteva lucrări memorabile. Astfel, din portofoliul rebusist al colegului nostru amintim integramele „Deşteaptă-te, române!” (cea mai lungă integramă din lume, de 80 de metri lungime, realizată în anul 1999) şi „Mereu Alături de Voi” (cel mai mare careu din lume, de 25.633 de cuvinte, de 4,5 x 2,7 metri, realizat în anul 2009), precum şi cărţile „Eminescu în rebus” (careuri despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu) şi „Rime încrucişate” (careuri despre viaţa şi opera a 25 de poeţi români).

Cadou deștept, cu doar 10 lei

Având în vedere că lucrarea prezintă principalele obiective turistice ale județului Mureș, ”Județul Mureș în jocuri de cuvinte” reprezintă un cadou ideal atât pentru mureșenii interesați să își îmbogățească bagajul cunoștințelor despre județul propriu, cât și pentru oaspeții care ne vizitează județul.

Prețul unui exemplar din”Județul Mureș în jocuri de cuvinte” este de 10 lei, iar persoanele fizice sau juridice care doresc să achiziționeze cantități mai mari sunt așteptate la sediul cotidianului Zi de Zi, strada Primăriei nr. 1 din Târgu-Mureș (clădirea Camerei de Comerț și Industrie Mureș), persoană de contact Marius Morar, telefon 0755-044.849.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE