Home / Business / FOTO-VIDEO: Oamenii de afaceri sărbătoriți la Sighișoara Business Event 2020

FOTO-VIDEO: Oamenii de afaceri sărbătoriți la Sighișoara Business Event 2020

Distribuie

Mai veselă, ușor întinerită și cu o poftă de viață maximă. Așa am putea descrie ediția din acest an a Sighișoara Business Event, gala care îi adună pe întreprinzători de câțiva ani la Sala Imperial, pentru a uita de frigul iernii și întru dezmorțirea afacerilor. A fost o seară cu toate ingredientele care îți aduc bună dispoziție, te îndeamnă la socializare și la planuri de viitor: muzică bună, cu Cvartetul ArteMiss, Radu S Band, Laura Valea și Pepe, bucate și licori alese și pe alese, discursuri aproape lipsă și reîntâlnirea cu oameni dragi.

Reprezentanții Consiliului Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii care au organizat ediția din acest an în timp record merită felicitări pentru petrecerea care le permite oamenilor de afaceri să uite pentru o seară de toate greutățile și neajunsurile pe care le întâlnesc peste an și să își amintească reușitele.

 

Acolo unde te simți ca acasă, îți face plăcere să te întorci. Așa mi se întâmplă cu Sighișoara Business Event. Mai ales că, pentru doi ani, această întâlnire dragă a lipsit din calendarul anual de evenimente.

Sâmbătă seara am ajuns punctuali la întâlnirea cu oamenii de afaceri sighișoreni, întruniți pentru ediția 2020 a Sighișoara Business Event. Doamne cochete la brațul soților și prietenilor, la fel de eleganți și-au făcut apariția rând pe rând, zâmbitori și bucuroși de revedere, în sala de evenimente.

Gazdă veselă ne-a fost, și în acest an, Minoriu Neagu, președintele Consiliului Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CLIMM) Sighișoara care le-a urat bun venit și petrecere frumoasă participanților și le-a mulțumit partenerilor evenimentului.

“Le mulțumim celor care ne-au ajutat în organizarea acestui eveniment, respectiv patronilor acestui minunat restaurant, firmei Coralia, colegii noștri de la RDH Beton. Le mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi și, mai ales, celor care sunt alături de noi și au făcut investiții mari în orașul Sighișoara, nu îi putem uita pe cei de la Sefar, să sperăm că vor veni și alții. De asemenea, îi avem pe cei de la Maurer Imobiliare care vor construi un complex rezidențial în Sighișoara”, a fost mesajul de deschidere al președintelui Minoriu Neagu.

De altfel, Maurer Imobiliare a organizat o tombolă cu premii la Sighișoara Business Event, premiile oferite de companie fiind: două sejururi pentru două zile de două persoane la Avantgarden3 Brașov, respectiv Domeniul Dracula Daneș și două vouchere de câte 500 de euro la achiziționarea unui apartament în noul complex rezidențial Maurer Residence Sighișoara.

Înainte de startul petrecerii și de a degusta din bunătățile bufetului suedez, unul bogat și pentru toate gusturile, de la ingenioase rulade, până la platouri diverse și friptură de rață și porc, părintele Petru Bleahu a rostit rugăciunea Tatăl Nostru și, apoi, a binecuvântat bucatele, locul și pe participanții.

“Vă mărturisesc sincer că pentru mine este o mare cinste ca în seara aceasta să fiu alături de domniile voastre la acest eveniment deosebit, dând Slavă lui Dumnezeu pentru toate, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru toate, Îl rugăm pe Preamilostivul Dumnezeu să vă dăruiască tuturor multă, multă sănătate, c-asta-i mai întâi de toate, zicem noi, și, cu siguranță, dacă există aceasta celelalte vin. Să aveți o seară plăcută, să vă simțiți cât mai bine și să dea Dumnezeu să fie un an binecuvântat. Petrecere plăcută”, le-a mai transmis acesta celor prezenți.

De asemenea, Florin Duma, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Prahova și vicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a avut o scurtă intervenție și o misiune în seara de sâmbătă, 1 februarie.

“Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România este singura organizație reprezentativă națională pentru întreprinderile mici și mijlocii. Sunt onorat de invitația pe care mi-ați făcut-o, vă mulțumesc și permiteți-mi să îi înmânez domnului Minoriu Neagu Diploma de Excelență pentru modul în care gestionează mediul de afaceri din Sighișoara și parteneriatul construit cu Consiliul Național al al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii”, a spus invitatul.

 

Oamenii de afaceri, mai aproape unii de alții

 

Nu doar noi am simțit lipsa Sighișoara Business Event din calendarul lunii februarie, ci și oamenii de afaceri din municipiu și din localitățile limitrofe.

“Am decis să îl reluăm pentru că e un eveniment la care lumea vine cu plăcere. Am lucrat la organizarea acestui eveniment două săptămâni și ne bucurăm că sunt în sală aproximativ 300 de oameni. Ținând cont de ceea ce înseamnă organizarea unui eveniment, eu spun că este o reușită. Sighișoara Business Event este un brand”, ne-a mărturisit Stefan Schuller, vicepreședinte CLIMM și administrator al Tipografiei Steffi, care a continuat: “Am fost într-o perioadă de relativ declin, însă am decis să repornim activitatea”.

Mai mult, întreprinzătorii au recunoscut că evenimentul are darul de a consolida mediul de afaceri de pe Târnava Mare.

“Acesta este un eveniment care ne consolidează și ne dă o oarecare stabilitate și speranță, bineînțeles. Suntem conștienți că cifrele, statisticile ne determină să luăm anumite decizii, dar pe lângă aceste decizii suntem și oamenii, iar aceste evenimente sunt pentru oameni, nu le-am făcut să distorsionăm piața, ci de a o consolida”, ne-a declarat Gheorghe Albu, administrator Agoref Daneș, o companie care activează în domeniul reciclarea și sortarea materialelor refolosibile.

De asemenea, remarcabil de altfel, în acest an, tinerii oameni de afaceri au fost bine reprezentați la eveniment.

“E o inițiativă foarte bună, în primul rând pentru că reușește să strângă toți oamenii de afaceri, iar anul acesta, pentru prima oară, am deschis și pentru alți cetățeni ai orașului. Anul acesta au venit și foarte mulți tineri, ceea ce un semn bun că mai sunt tineri care se întorc acasă și vor să dovedească că pot să schimbe ceva, că pot să aducă un aer nou în oraș. Inițiativa este foarte bună pentru că ne unește pe toți, reușim să povestim, să venim cu idei noi, pentru că în viața de zi cu zi toată lumea are programul încărcat și avem timp doar să ne salutăm pe stradă, chiar dacă orașul e mic”, a subliniat Cristian Moldovan, director Coralia (foto stânga).

Însă, organizarea Business Event nu este singura acțiune a CLIMM Sighișoara.

“Aceste întâlniri sunt foarte importante pentru că împreună cu câțiva membri ai CLIMM-ului am încercat să promovăm pe lângă primărie, pe lângă instituțiile statului să ne ajutăm cumva ca IMM-urile în Sighișoara să se ridice, fiindcă întreprinderile mari încep să dispară din Sighișoara. Încercăm să menținem economia cu IMM-urile. Eu zic că IMM-urile în Sighișoara contribuie cu destui bani la buget. Ca număr de angajați avem undeva la 40% dintre angajații din Sighișoara”, a punctat Ovidiu Moldovan, administrator al Adoxi și secretar al CLIMM (foto dreapta).

 

Muzică și multă voie bună

 

Sărbătoarea afacerilor nu ar fi completă fără muzică, fără magia sunetelor care să îndemne participanții pe ringul de dans.

Deschiderea muzicală le-a aparținut și de această dată doamnelor din Cvartetul ArteMiss, pe care, fericit, le cunoscusem în urmă cu doi ani, la ediția din 2018 a Sighișoara Business Event. Anamaria, Ilka, Irina și Szidonia ne-au adus în două reprize muzica clasică, cea din filme, Nașul, Pirații din Caraibe și multe altele, sau hituri rock, cum e Nothing Else Matters al Metallica, mai aproape de suflete, iar unii participanți s-au încumetat și la dans.

Radu S Band e, de fiecare dată, o plăcere să îi asculți pentru că membrii formației sunt atât de antrenanți și au o capacitate rapidă de a trece de la diverse genuri muzicale, încât nu ai cum să nu te distrezi. Sâmbătă seara, alături de ei s-a aflat și Laura Valea, o tânără sălăjancă, interpretă de muzică populară, de petrecere și chiar ușoară. Cu ei aveam să ne mai întâlnim și spre finalul petrecerii după show-ul invitatului special.

Pepe a făcut spectacol și ne-a reamintit de melodii de acum ani buni, printre care “Îmi pasă”, „Numai iubirea”, “Rămâne între noi”, “Cine, cine”.

Cu toate aceste ingrediente, nu vă mirați că ne-a prins ora 2 în Sighișoara, iar pe drumul spre casă am tot fredonat în minte câte una dintre melodiile auzite.

Ligia VORO

Articol publicat în ediția print a Zi de Zi din 4 februarie 2020


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.