Peste 20 de permise de conducere reținute de polițiștii mureșeni, în perioada 5 – 7 februarie Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 303 Vizualizări

Peste 20 de permise de conducere reținute de polițiștii mureșeni, în perioada 5 – 7 februarie

Polițiștii rutieri mureșeni au desfășurat, pe raza municipiului Târgu-Mureș, activități suplimentare pentru creșterea siguranței rutiere, în perioada 5 – 7 februarie.

Astfel, la data de 7 februarie, în intervalul orar 7.00 – 13.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș au organizat o acțiune cu efective mărite, pe raza municipiului.

”Acțiunea, care a avut ca scop impunerea unui climat de ordine și siguranță publică, a urmărit, în principal, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor, dar şi a acelora care încalcă alte prevederi ale legislației rutiere”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de Presă al IPJ Mureș.

În aceeași sursă se menționează că în urma activităților, polițiștii au constatat 46 de contravenții prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 20 au fost pentru neacordare de prioritate pietonilor.

25 de permise reținute

De asemenea, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere, dintre care 20 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 2 pentru neacordare de prioritate autovehiculelor, 2 pentru nerespectarea semnificației culorii ”roșu” a semaforului electric și 1 pentru circulaţia pe sensul opus, fiind retras şi un certificat de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

Totodată, în perioada 05-07 februarie, poliţiştii rutieri au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor, fiind aplicată şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul acestora, urmare a unei acţiuni desfăşurate pe raza municipiului Târgu Mureş, pe această linie.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE