S-a lăsat un rău tare fain în „Bunker”, cu muzici de soi marca Celelalte Cuvinte Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 405 Vizualizări

S-a lăsat un rău tare fain în „Bunker”, cu muzici de soi marca Celelalte Cuvinte

Celelalte Cuvinte, una din cele mai iubite trupe rock din România, a făcut sâmbătă seara un popas  la Târgu Mureș, mai exact în ”The Bunker”, prilej cu care și-au lansat primul  album electric live din cariera de 38 de ani a trupei. Albumul “Electric Live” a fost înregistrat la spectacolul-concert de la Sala Palatului, care a avut loc în data de 8 decembrie 2011, cu ocazia aniversării de 30 de ani. Povestea Celelalte Cuvinte a început pe 13 decembrie 1981, în calitate de trupă a Casei Studenţilor din Timişoara, când trupa  a susţinut primul concert în „sala festivă” a acesteia, evenimentul considerat ca fiind actul oficial de naştere a trupei.

Au trecut ceva ani de atunci perioadă în care muzica lor a bucurat generaţii de fani, în care tablourile stilistice s-au succedat. De la romantismul primei decade cu „Iarbă prin păr”, apoi „Dacă vrei”, „Un sfârşit e un început”, „Scrisori iubite”, „Nu-mi da tot într-o zi”, la protestul din „Se lasă rău”, „Cina dragonului”, „Armaghedon”, „Lupii”, „Boală de gânduri”, apoi o îmbinare între cele două şi o reîntoarcere la matcă prin „Zmeie”, „Stem”, „Între vise”, Celelalte Cuvinte şi-a păstrat mereu crezul, valorile şi personalitatea artistică, dobândind statutul de trupă-legendă a rock-ului românesc. Nu şi-a dezamăgit niciodată fanii, nu a făcut niciodată compromisuri de dragul comercialului.
“Celelalte Cuvinte – Electric Live la Sala Palatului”, album care a primit sâmbătă seara botezul publicului din Târgu Mureș,  este un dublu album de peste două  ore, care conține povestea celor 30 de ani împliniți la data concertului de la Sala Palatului, într-o interpretare live de excepție.

Povestea Celelalte Cuvinte într-un album aniversar

Experiența unui concert Celelalte Cuvinte e ceva special, fanii spunând mereu despre ei că sunt prin excelență “o trupă de live”. Pentru prima oară, această experiență este imprimată pe un suport audio, într-un album care marchează probabil cel mai impresionat (și mai lung) concert din cariera trupei.
Călin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan, Tiberiu Pop şi Ovidiu Roşu au avut parte și  de un suport de calitate, sunetul pe acest dublu album în concert e unul super, lucru mai puțin  valabil în cazul unor albume mai vechi ale trupei , unde calitatea sunetului  este  mult sub valoarea pieselor (vezi albumul „Ispita”). Rămân însă momentele în care îi vezi și asculți live, cum a fost și concertul de sâmbătă seara, de la  progresivul integralei „Oglinda” din startul concertului, trecând apoi la perioada super heavy „Se lasă rău”, nostalgiile „O să am” și ”Dacă vrei”, ”Fântâna suspinelor” cu vocea lui Forian Pitiș , terminând cu prima dragoste muzicală a fanilor Celelalte Cuvinte, „Iarbă prin păr”, piesă care a încheiat o seară tare faină, cu muzicieni pe măsură, cu un public la fel de fain și de receptiv la muzica bună.

Călin Pop, solistul trupei Celelalte Cuvinte

Pentru cei care nu au gustat încă  din farmecul Celelalte Cuvinte, au la dispoziție o discografie generoasă care însumeză albumele:

– 1984 – V/A – Formaţii Rock #8 – vinil, Electrecord
– 1987 – LP- Celelalte Cuvinte – vinil, Electrecord
– 1990 – LP – Celelalte Cuvinte II – vinil, mc, Electrecord
– 1992 – LP – Se lasă rău – Vinil, Toji Production
– 1994 – LP – Armaghedon- mc, CD, Vivo
– 1996 – LP – Vinil Colection – MC, CD, Electrecord
– 1997 – LP – Ispita – mc, Zone Records
– 2004 – LP – NOS – mc, CD, Intercont Music
– 2008 – LP – Stem – CD, TVR Media.
– 2014 – LP – Trup Și Suflet (Live Acustic)

– 2019 – LP – Electric Live la Sala Palatului

Așa cum am promis, nu am ratat un concert mai mult decât special, o încântare pentru fanii mai vechi ai trupei, dar și  o experiență inedită pentru cei care abia acum  au descoperit  farmecul muzicii semnate Celelalte Cuvinte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE