Home / Cultură / Grigore Vieru, Vasile Netea și Miron Cristea, evocați la Biblioteca Municipală „Petru Maior”

Grigore Vieru, Vasile Netea și Miron Cristea, evocați la Biblioteca Municipală „Petru Maior”

Primăria și Consiliul Local Reghin, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, Biblioteca Municipală „Petru Maiior” Reghin, Despărțământul Reghin al Astrei organizează marți, 18 februarie, ora 17 evocarea cu titlu  „Un triptic al culturii române-Grigore Vieru, Vasile Netea, Miron Cristea”.

În cadrul evenimentului va avea loc prezentare cărții „Petru Maior și prietenii”, lucrare care a văzut recent lumina tiparului și care cuprinde lucrările Simpozionului Național Petru Maior desfășurat la Reghin în perioada 7-8 septembrie 2018.Vor susține alocuțiuni despre cele trei personalităție evocate Nicolae Băciuț, Dimitrie Poptămaș, Valentin Marica, Ilie Șandru și Florin Bengean.

Activități culturale  la bibliotecă

Luna februarie mai programează la Biblioteca Municipală „Petru Maior” din Reghin un eveniment dedicat Zilei Limbii Materne, organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” (20 februarie), o activitate în limba maghiară intitulată sugestiv „Să păstrăm tradițiile” (27 februarie). Invitatul special al evenimentului va fi Barabási Attila, directorul Ansamblului Profesionist Mureșul care va susține o prelegere despre cultura tradițională maghiară, programul fiind completat cu un spectacol artistic din care nu vor lipsi dansuri populare maghiare. Ultimul eveniment al lunii februarie este dedicat povestitorului nepereche Ion Creangă, vineri, 28 februarie, Carnavalul „Nică … și a fost o dată”. Evenimentul este  organizat în colaborare cu Liceul Tehnologic „Petru Maior”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Rețeta” Super Rally Târgu Mureș: 90,8% din buget suportat de Primărie, 9,2% de organizatori și sponsori!

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat luni, 14 iunie, cu prilejul unei ședințe …