Dirty Shirt, farmecul deloc discret al muzicii hardcore, poposește în Jazz & Blues Club Timp liber
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 719 Vizualizări

Dirty Shirt, farmecul deloc discret al muzicii hardcore, poposește în Jazz & Blues Club

Trupa hardcore Dirty Shirt revine în Târgu Mureș cu un nou concert live, găzduit vineri, 28 februarie, ora 19 de   Jazz & Blues Club. Concertul face parte din cadrul ”Dirty Shirt European Tour 2020” care va debuta la Cluj Napoca  pe data de 15 februarie și care va cuprinde concerte în țară și în străinătate, în Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania și Franța.Fără îndoială, Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, singura formație românească participantă la Wacken Open Air 2019 unde a adunat un public de peste 8000 de oameni, cunoscută datorită măiestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock / metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc. Noul material discografic al trupei intitulat „Letchology”, a fost lansat pe data de 8 martie 2019 prin casele de discuri Rock Attack Records / Cargo Records (world wide) și Apathia Records / Season of Mist (Franța).  Înainte să poposească la Târgu Mureș, partea vocală a trupei, Robert Rusz  și Dan „Rini” Crăciun,  a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări legate de noua lor prezență la Târgu Mureș.

Reporter: Cum ați defini albumul ”Letchology”. Unde se poziționează el față de restul albumelor ?

Robert Rusz: ”Letchology” e exact cum zice și titlul, un lecsó de muzică grea pentru cunoscători și nu numai:), practic e undeva între ”Freakshow” și ”Dirtylicious”.

Dan ”Rini” Crăciun: ”Letchology” e un album diferit față de ce am făcut până acum. Din nou e diferit. De acolo îi și vine numele: de la mixul de ingrediente folosit. E un ghiveci numa´ bun de savurat. E ca palinca bună…lunecă !!!

Reporter: Se pare că ați prins gustul marilor festivaluri. Cum a fost prezența voastră la Wacken de anul trecut ? Cât contează pentru voi să fiți acolo, în lumea cea bună a muzicii rock ? 

Robert Rusz: Dacă îți place muzica metal,  nu ai cum să nu guști un festival de anvergura cum e Wacken. Pentru oricine din domeniu e un ”must see”. A fost minunat, am cântat în fața a peste 6.000-7.000 de oameni, o onoare pentru noi să fim pe un afiș cu trupe legendare. Am ascultat anul trecut un interviu cu o trupă din România, care au spus că au refuzat să cânte acolo din cauza condițiilor financiare rele , WTF… Bănuiesc ca a fost doar o glumă nereușită.

Dan ”Rini” Crăciun: Am avut onoarea de a fi invitați să performăm la cel mai cunoscut festival de metale extreme din Europa. E o oportunitate de nerefuzat. E ocazia perfectă de a da ce e mai bun în fața unor oameni veniți să absoarbă muzica, cu toate valvele deschise. Eu de exemplu, eram cu coastele fisurate și în față și în spate, în urma unui zbor cu bicicleta. Adrenalina unui moment atât de important pentru  trupă, a estompat durerea. Am dat tot. Sperăm să ne mai cheme.

Reporter:  Cum stați cu  ”Pălinca”, cel mai nou clip al trupei Dirty Shirt ?

Dan ”Rini” Crăciun: ”Pălinca” e gata deja de câteva zile. Videoclipul a avut un impact foarte bun. Ne bucurăm de multe distribuiri venite din spațiul est european. Sunt multe reacții atât de la noi, cât și din zona sârbească, ruși, ucraineni, bulgari. Primim mesaje pozitive direct pe pagina noastră de Facebook.

Reporter: Reveniți pe la Tîrgu-Mureș. Cu ce gânduri ?

Robert Rusz: Revenim la Târgu-Mureș întotdeauna cu mare plăcere, avem mulți fani și prieteni aici, de fiecare dată avem parte de mega atmosferă. Ce să zic, sunteți niște faini:)

Dan „Rini” Crăciun: . La Târgu-Mureș ne întoarcem ca acasă. E atâta energie pozitiva la voi, de numa. Oameni faini din Târgu-Mureș, din Luduș, din Reghin… Ne simțim legați de mulți dintre voi și de-abia asteptăm să vă  revedem.

Reporter:  O invitație pentru toți rockerii să vină în ”Jazz and Blues” la concertul vostru.

Robert Rusz: Va așteptăm cu mare drag la concert, știți că nu vă vom dezamăgi.

Dan ”Rini” Crăciun:  Haidatz numa! Nu vă promit nimic, da chiar o să #FacemFain!

Așadar, puneți capăt iernii și începeți primăvara așa cum trebuie pentru că Dirty Shirt aduce acordurile de pe „Letchology” live în Jazz & Blues Club din Târgu Mureș pe 28 februarie 2020! Bilete la concertul din 28 februarie puteți găsiți pe AmBilet.ro, earlybird: 25 lei (limitat la 50 de bucăți), presale: 30 lei sau 35 lei (în ziua evenimentului, atât la intrare cât și online).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE