Home / Politic / Ce subvenții au mai primit partidele în februarie 2020? Ce partid vrea eliminarea lor

Ce subvenții au mai primit partidele în februarie 2020? Ce partid vrea eliminarea lor

Distribuie

Autoritatea Electorală Permanentă, potrivit aplicării algoritmului de calcul prevăzut la art. 24 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016, a virat în luna februarie o sumă totală de 14.220.873,16.

 

Defalcat, următoarele sume au ajuns în conturile partidelor parlamentare: Partidul Social Democrat – 7.104.247,14, Partidul Național Liberal – 3.943.235,50, Uniunea Salvați România – 1.052.831,91, Partidul Alianța Liberalilor și  Democraților – 861.873,20, Partidul Mișcarea Populară – 473.774,36, Partidul PRO România – 658.019,94 și Partidul Forța Națională – 105.283,19. Alocarea subvenției lunare către Uniunea Națională pentru Progresul României căreia îi revine, conform algoritmului, suma de 21.607,92 de lei, este în continuare suspendată, în urma Deciziei Preşedintelui AEP nr. 32 din 31.03.2016 şi va fi păstrată în sumă de mandat potrivit prevederilor art. 24 alin. (5) din Legea nr. 334/2006, republicată.

 

Propunere de eliminare

 

Potrivit unui proiect de lege depus în Parlament, la Senat, inițiat de către aleșii PMP, aceștia propun eliminarea subvențiilor de la stat pentru partidele politice, astfel încât aceștia să își finanțeze activitatea doar din cotizații ale membrilor de partid, donații, împrumuturi în bani de la persoane fizice și juridice sau venituri provenite dintr-o serie de activități. “Mai precis, activitățile din care partidele pot obține venituri sunt cele de editare, realizare și difuzare a publicațiilor, din vânzarea de bilete, taxe de participare sau altele asemenea la acțiuni culturale, sportive și seminare cu diverse tematici, din vânzarea de materialele tipărite cu însemnele partidului politic, din închirierea sau înstrăinarea spațiilor deținute, din subînchirierea spațiilor primite, din emiterea carnetelor/legitimațiilor de membru sau din dobânzi bancare”, cum explică specialiștii avocatnet.ro într-un articol publicat recent.

O propunere legislativă pentru a deveni lege are nevoie de votul celor două camere ale Parlamentului și de promulgarea sa de către președintele României. Pentru a fi în vigoare și a se aplica, legea trebuie apoi publicată în Monitorul Oficial. (L. V.)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Directorul Registrului Auto Român Mureș, candidat la Primăria Sântana de Mureș

Distribuie Directorul Registrului Auto Român (RAR) Mureș, Marius Cerghizan, a anunțat vineri, 5 aprilie, că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.