O nouă victorie, dar fără glorie Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

O nouă victorie, dar fără glorie

Echipa feminină de baschet BC Sirius- CS Mureșul Târgu Mureș a învins pentru a patra oară în acest campionat formația CSU Rookies Oradea. Mureșencele s-au impus pe teren propriu în etapa a VIII-a din faza a doua a seriei a doua valorice ún Liga Națională, scor 49-38, și se mențin pe locul secund în grupa valorică. Deși mari favorite în obținerea unei noi victorii, elevele antrenorului Ionel Brustur au reușit și de această dată să se impună la un scor mai strâns decât în cele două obținute pe terenul bihorencelor. Acestea au fost reușite la 18 puncte (64-46 și 69-51), în timp ce pe teren propriu au câștigat jocul precedent cu 77-71.

Victoria din această etapă s-a datorat în primul rând reușitelor de la distanță, nu mai puțin de 8 la număr, în timp ce adversarele nu au înscris nici măcar o dată din afara semicercului de 3 puncte.

O repriză secundă dezamăgitoare

Nu mai puțin de cinci din „treițe” au fost înscrise în sfertul de debut, încheiat 21-13, trei dintre acestea fiind reușite de Gál Emese, alte două de căpitanul Mészáros Kata. La acestea au ajutat mult recuperările și intercepțiile sau pasele decisive oferite de Brittney Dunbar, cu 6 la fiecare capitol. A fost dealtfel singurul sfert în care scorul poate fi considerat unul „rezonabil” pentru un meci de baschet. În al doilea au câștigat la limită bihorencele, sfert încheiat 9-10, dar în cele două sferturi ale părții a doua echipa care a cedat actul a reușit rezultate cel puțin dezamăgitoare. Mureșencele au câștigat sfertul trei cu 16-4, dar ultimul act l-au pierdut cu 3-11 și au reușit contraperformanța de a înscrie primul coș abia la jumătatea sfertului și până la final Bobar a mai transformat o aruncare liberă.

De reamarcat, deși toate cele 12 echipe înscrise pe foaia de joc au avut minute pe parchet, doar jumătate dintre acestea au reușit să înscrie. Cea mai în formă a fost „lunetista” Gál Emese, cu 17 puncte (5×3), urmată de Mészáros Kata, cu 10 (2), Brittney Dunbar 8, Cristina Badi 7 (1), Mariah Smelser 4 și Alexandra Bobar 3. Au mai jucat Andreea Feiseș, Diana Ignat, Pálfi Tünde, Bokor Beáta, Szász Réka și Kurjatko Boroka.

Pentru mureșence urmează teri jocuri în deplasare în interval de doar patru zile, între 22 și 26 februarie, la Constanța, Agronomia București și Alexandria, urmând să încheie faza a doua pe teren propriu, întâlniri cu Rapid București și liderul KSE Târgu Secuiesc.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE