Home / Sanatate / Platforma de teleterapie Sunt OK! este disponibilă pentru tinerii afectați de cancer

Platforma de teleterapie Sunt OK! este disponibilă pentru tinerii afectați de cancer

Distribuie

Pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, Asociația Little People a anunțat astăzi că platforma ,,Sunt OK!”, prima platformă de teleterapie destinată tinerilor afectați de cancer din România, este funcțională. 

 

Prin intermediul platformei ,,Sunt OK!” pacienții pot beneficia de la distanță de sesiuni de consultație psihologică și psihoterapie, ori de câte ori au nevoie și oriunde se află în România, discutând online cu terapeuți licențiați.

„Frica de reacția celor din jur, teama de ceea ce înseamnă să fii avut cancer, povara pe care o porți constant în subconștient că ești diferit, ideea ca ai putea recidiva, faptul că ți-ai vedea familia suferind încă o dată sunt gânduri care nu dispar, deși nu o spunem cu voce tare”, supraviețuitor de cancer, membru al Comunității Temerarii.

,,În zilele de azi, lumea încă te privește ciudat când spui că vrei să mergi la psiholog sau la terapeut. Cu atât mai mult când le spui că ai avut cancer. Vă invit să susțineți proiectul “Sunt OK!”, prin care tineri pacienți afectați de cancer pot accesa suport emoțional online, oricând, oriunde și fără prejudecăți”, Emanuel Schipor, supraviețuitor de cancer.

Campania nu este comunicată doar prin mărturiile puternice ale tinerilor supraviețuitori de cancer, ci și vizual prin ,,semnul Sunt OK!”din dorința de a ajunge un simbol, un punct de reper recunoscut atunci când vine vorba despre importanța pe care ar trebui să o acordăm sănătății mentale.

Mai multe detalii despre cum poate fi accesat acest serviciu gratuit pot fi găsite AICI.

Parteneri în acest proiect au fost Banca Transilvania și Atlas.

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Gustă Basarabia!”, eveniment dedicat armoniei etnice. Află când va avea loc

Distribuie Filiala din județul Mureș a Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu” organizează, cu ocazia împlinirii a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.