Principalele diferențe între pokerul live și cel online Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

Principalele diferențe între pokerul live și cel online

Pokerul a devenit tot mai popular în ultimii ani, astfel că numărul celor care îl practică în zilele noastre este uriaș, fie că ne referim la cei care joacă pe bani reali, fie că îi luăm în calcul și pe cei ce preferă varianta pe puncte, așa cum este celebra aplicație de poker de pe Facebook – Zynga.

 

Între pokerul live (cel jucat în cazinou) și cel online, există câteva diferențe importante, chiar daca regulile de joc sunt de regulă aceleași.

 

În primul rând, atunci când joci poker online ai avantajul că oferta este mult mai variată. Ai la dispoziție numeroase camere de poker și turnee pentru toate gusturile.

 

Chiar dacă vrei să joci mize mai mici sau mai mari, chiar dacă preferi Hold’em sau Omaha, cu siguranță vei găsi ceva care să ți se potrivească atunci când alegi varianta online.

 

Totodată este vorba și despre accesibilitate. Când alegi varianta de a juca online, o poți face fie că ești acasă pe canapea, fie că ești în vacanță sau într-o pauză la locul de muncă. Nu trebuie să mai ții cont de vremea de afară sau de distanța până la cel mai apropiat cazinou. Trebuie doar să te conectezi în contul tău, fie că vorbim de calculator, tabletă sau telefonul mobil.

 

În plus, dacă alegi varianta de a juca poker online vei avea la dispoziție multe statistici care te vor ajuta să-ți îmbunătățești jocul, ceea ce la o masă din cazinou nu este posibil.

 

De asemenea, când alegi varianta de a juca poker online vei observa că jocul este mult mai rapid. Asta deoarece nu mai trebuie să aștepți atât de mult pentru împărțirea cărților, iar timpul este limitat.

 

Pokerul online poate fi folosit și ca mijloc de a-ți îmbunătăți jocul. Faptul că găsești turnee cu mize mici sau chiar cu intrarea gratis te poate ajuta foarte mult la construirea unui bankroll. Iar dacă ești la început de drum este cu atât mai recomandat să încerci poker online pentru a deprinde cât mai bine tainele acestui joc fascinant. În plus, chiar și dacă ai o experiență vastă, un antrenament în plus nu strică nimănui.

 

O altă diferență este că pokerul online iți oferă posibilitatea de a juca simultan la mai multe mese.

 

Ok, acestea sunt avantaje ale pokerului online, dar nu înseamnă că cel live, din cazinou, nu are și el farmecul lui.

 

Vorbim în principal despre atmosfera specifică pe care o găsești în cazinouri și despre starea de spirit pe care o capeți atunci când ești la masă cu alți jucători. Când joci poker live poți să glumești cu ceilalți jucători de la masă și chiar să legi prietenii. Apoi, faptul că ai în față ceilalți jucători te poate ajuta să-i citești, să-i simți, să realizezi daca încearcă un bluff sau chiar au o mână câștigătoare. Mai mult, în unele cazinouri, poți primi diverse băuturi sau mâncăruri gratuit.

 

Când s-a jucat primul turneu de poker online?

 

Primul turneu de poker online s-a jucat în 1998, iar conexiunea se făcea prin dial-up, astfel că accesul era destul de dificil. Boom-ul pokerului online s-a înregistrat mai degrabă în ultimii ani, pe măsură ce progresul tehnologic a permis ca acest joc să poată fi practicat pe mai multe platforme, precum laptop sau telefon mobil.

 

Totuși, pokerul online s-a bucurat de un succes major în intreaga lume, inclusiv în țara noastră. Se estimează că la momentul actual sunt peste 100 de mii de jucători de poker online în Romania, iar dintre aceștia peste 2.000 ar fi profesioniști.

 

În schimb, nu se cunoaște cu exactitate când a avut loc primul turneu de poker într-un cazinou. Asta deoarece încă de la începuturile sale pokerul era privit ca un joc de relaxare, în care prietenii se distrau.

 

Tocmai de aceea, într-una dintre primele atestări ale pokerului, actorul britanic Joseph Crowell remarca, în 1829, că a văzut un grup de emigranți ce jucau în așteptarea vaporului, în estuarul râului Mississippi.

 

Cât privește Texas Hold’em, cea mai populară versiune a jocului de poker, trebuie să spunem că aceasta a apărut abia în 1925. Din acel moment, pokerul a început să devină și un joc de abilități, fiind din ce în ce mai complicat să blufezi.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE