Home / Politic / Traian Băsescu, reclamat la CNCD pentru declaraţii anti-maghiare

Traian Băsescu, reclamat la CNCD pentru declaraţii anti-maghiare

Distribuie

Preşedintele organizaţiei de tineret a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (MINTA-PPMT), Brassai Hunor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că l-a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminări (CNCD) pe europarlamentarul Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, pentru declaraţiile făcute de acesta după evenimentele de la Ditrău, la adresa comunităţii maghiare.

„Politicienii români şi o serie de personalităţi publice practică un adevărat sport în a se exprima într-un mod scandalos cu privire la comunitatea maghiară din Transilvania. Recent, Traian Băsescu a spus că românii care locuiesc în judeţele din HarCov (Harghita şi Covasna – n.r.) – fiindcă se fereşte de cuvântul Secuime – a spus că au fost expuşi în mod constant la acte de xenofobie şi a arătat că maghiarii şi secuii din Transilvania nu pot convieţui cu alte comunităţi etnice. În acest sens, Traian Băsescu, fostul şef al statului român, actual membru al Parlamentului European, a fost reclamat la Consiliul Naţional Antidiscriminare”, a spus Brassai.

Liderul organizaţiei MINTA, care este şi preşedintele PPMT Târgu Mureş, consideră că a sesizat CNCD fiindcă este inacceptabil ca politicienii să pună astfel de etichete pe întreaga comunitate, stigmatizându-i pe toţi membrii acesteia.

„Trebuie să luăm măsuri de fiecare dată când experimentăm aceste aspecte şi, prin toate mijloacele care le avem la dispoziţie, să împiedicăm politicienii români să creeze tensiuni între majoritate şi minoritate, stigmatizând comunitatea noastră”, a afirmat Brassai Hunor.

Dorina MATIŞ, www.agerpres.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bretfelean, președinte PUSL Mureș, mesaj de unitate pentru un candidat român la Primăria Târgu Mureș

Distribuie Constituirea filialei județene Mureș a Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) a fost marcată printr-un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.