Share
Home / Sanatate / Serviciu nou de imagistică medicală la Centrul Medical Lotus Life

Serviciu nou de imagistică medicală la Centrul Medical Lotus Life

Începând cu anul 2020, gama de servicii profesionale de radiologie imagistică medicală accesibile la Centrul de medicină integrativă Lotus Life din Târgu-Mureș a fost completată cu tehnologia de înaltă performanță în imagistica tomografiei computerizate. Computerul Tomograf General Electric Revolution EVO, unul dintre cele mai performante din România, cu 128 de slice-uri, ce a intrat în dotarea unității medicale, oferă posibilitatea instituirii unui diagnostic de mare precizie, pentru o paletă largă de specialități, în condiții de iradiere minimă.

Doză redusă de iradiere

Revolution EVO oferă posibilitatea achiziției imaginilor într-un timp mai scurt, cu o doză de iradiere scăzută. În funcție de protocoalele folosite, doza de iradiere se reduce cu până la 20-25%. Timpul mai scurt și doza de iradiere redusă sunt importante în special pentru pacienții care au nevoie să facă mai multe investigații într-o perioadă scurtă sau medie de timp, dar și pentru copiii cărora în urma examenului de specialitate li se indică efectuarea examenului tomografic.Calitate superioară a imaginilor

Acest computer tomograf asigură imagini de înaltă rezoluție, fiind dotat cu un soft cu detector de claritate. O imagine de bună calitate, fără artefacte- ce înseamnă o anomalie în timpul reprezentării vizuale, oferă o vizualizare mult mai bună a proceselor patologice, pot fi astfel caracterizate mult mai bine. Posibilitatea de eliminare a artefactelor din imagine este foarte importantă mai ales când vine vorba de pacienții care au proteze sau implanturi. Spre exemplu, în cazul unui pacient cu proteză de șold metalică examinarea imaginii organelor din zona pelvisului poate fi îngreunată, însă acest soft permite reducerea artefactelor, iar calitatea imaginii este net superioară și rezultatul poate fi mai concludent. Un alt exemplu, în cazul examinărilor angio CT cardiac, pentru explorarea arterelor coronare, se pot vizualiza mult mai bine plăcile ateromatoase, îngustările secundare produse de acestea și diagnosticul este astfel mult mai precis.

Posibilitate de realizare a colonoscopiei virtuale

Computerul Tomograf General Electric Revolution EVO este dotat cu softuri de post-procesare prin care se poate realiza colonoscopia virtuală. Aceasta este o tehnică de examinare a colonului, ce poate înlocui colonoscopia clasică din varii motive. Este indicată pacienților care refuză colonoscopia clasică din cauza disconfortului creat sau prezintă contraindicații pentru efectuarea colonoscopiei clasice. Cu ajutorul colonoscopiei virtuale, pentru care pacientul are nevoie de o pregătire similară cu cea pentru colonoscopia clasică, pot fi vizualizate inflamațiile, procesele tumorale, leziunile care se văd și în cazul colonoscopiei clasice, însă mai puțin pot fi vizualizate leziunile mici.

Revolution EVO permite examinarea oricăror componente ale corpului, de la CT cranian, de regiune cervicală, torace, abdomen, pelvis, coloană, membre până la efectuarea diferitelor combinații între acestea. Examinările se pot efectua nativ, iar dacă este necesar se injectează substanță de contrast.

În prezent, examinările CT la Centrul Medical Lotus Life sunt realizate contra cost, însă se fac demersuri pentru introducerea acestora în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate și realizarea lor pe baza biletului de trimitere.

Arina TOTH

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INFO Covid-19. Câți mureșeni sunt autoizolați, în carantină și internați

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat duminică, 29 martie, prin …

Share
Share