Târgu-Mureș: Curtea Maternității Vechi, amenajată. Ce prevede proiectul Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5261 Vizualizări

Târgu-Mureș: Curtea Maternității Vechi, amenajată. Ce prevede proiectul

Consilierii județeni au aprobat, în data de 20 februarie, într-o ședință ordinară de lucru, realizarea de către Spitalul Clinic Județean Mureș a lucrărilor din cadrul proiectului „Amenajare curte Clinica Obstetrică – Ginecologie”, în incinta imobilului situat în municipiul Târgu-Mureș, strada Köteles Samuel nr. 29 (Maternitatea Veche), identificat în C.F. nr. 125762/ Târgu-Mureș, care face parte din domeniul public al Județului Mureș și este în administrarea Spitalului Clinic Județean Mureș.

Traseu de căi interioare

Potrivit Raportului de specialitate privind acordul pentru realizarea investiției „Amenajare curte Clinica Obstetrică – Ginecologie” de către Spitalul Clinic Județean Mureș, memoriul tehnic pentru realizarea lucrării a fost realizat de SC Monsart Corporate SRL.

”Se va realiza un traseu de căi interioare pentru ambulanțe și parcări auto corespunzătoare pentru personalul spitalelor. Parcările se vor propune cu respectarea, în mare parte a cadrului natural existent pe amplasament și anume copacii existenți. Parcările vor avea pavele vibropresate tip grilă, înierbate, cu suprafața finisată estetic. Se vor amenaja trotuare pentru circulație pietonală, realizate din dale prefabricate”, se precizează în document.

Zonă de relaxare

Terenul care face obiectul proiectului are suprafața de 3.521 de metri pătrați și are deschidere la trei străzi: Köteles Samuel, Sportivilor și Márton Aron.

”Zona de relaxare se va amenaja cu mobilier urban pentru spații publice, compus din bănci cu sau fără spătar, jardiniere și coșuri de gunoi. Zona verde existentă se va amenaja prin amplasarea unor plante și flori ornamentale. Arborii existenți care sunt plantați de mai mulți ani, se vor curăța și toaleta pentru a îmbunătății valoarea estetica a spațiului. Unii dintre arborii tineri, fiind fără valoare, rezultați în urma unei plantari necontrolate, se vor scoate, plantându-se în zonele verzi alți arbori și arbuști decorativi. Se mai propun spre taiere doi arbori din apropierea clădirii, care nu respecta distanta de siguranță și din cauza rădăcinilor care s-au extins în zona clădirii, produc pagube prin deteriorarea trotuarului de protecție al clădirii, fundației acesteia și canalizării. Diferența de nivel din cadrul curții, este marcată, în anumite zone, de un zid de sprijin, cu o înălțime de 75 de centimetri, realizat din cărămidă, cu stâlpișori din cărămidă, având la partea superioară vase ornamentale din piatră. Acest zid se va retencui, se vor reface stâlpișorii și se vor completa vasele lipsă”, se menționează în Raportul de specialitate, document întocmit de Alin Mărginean, director executiv al Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE